Ingrediencie
- 120 g hnedého trstinového cukru
- 4 vajcia
- 100 g mletých mandlí
- 80 g polohrubej múky
- 40 g masla
- 1 PL kypriaceho prášku
- 5 pomarančov
- +
- trocha cukru na vysypanie formy
- maslo na vymastenie formy
- šľahačka na dozdobenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pomarančovo-mandľový koláč z Mallorky
Tortovú formu nahrubo vymažeme maslom a nahrubo vysypeme cukrom. Na dno poukladáme kolieska zo štyroch olúpaných pomarančov. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, pridáme mäkké maslo, šťavu z jedného pomaranča a opäť premiešame. Múku premiešame s mandľami, kypriacim práškom, nastrúhanou kôrou z jedného pomaranča a vmiešame do zmesi zo žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý na záver zamiešame opatrne do cesta. Cesto vylejeme do formy vystlanej pomarančmi a pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia približne 30 minút, potom teplotu znížime na 160 stupňov Celzia a dopekáme približne 10 minút. Môžeme skúsiť špáradlom, či je cesto upečené. Koláč necháme na mriežke asi päť minút vychladnúť, odstránime tortovú obruč a ďalej necháme chladnúť, aby nebola spodná časť formy horúca. Potom preklopíme koláč na podnos a opatrne odlepíme spodok formy od pomarančov. Môžeme dozdobiť šľahačkou. Nakoniec koláč posypeme cukrom a oflambujeme.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 21. 10. 2018
Ingrediencie
- 120 g hnedého trstinového cukru
- 4 vajcia
- 100 g mletých mandlí
- 80 g polohrubej múky
- 40 g masla
- 1 PL kypriaceho prášku
- 5 pomarančov
- +
- trocha cukru na vysypanie formy
- maslo na vymastenie formy
- šľahačka na dozdobenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame