Ingrediencie
- 320 g pomletých neolúpaných mandlí,
- 200 g kryštálového cukru,
- 3 vajcia,
- 1 a 1/2 KL prášku do pečiva,
- 3-4 bio pomaranče,
- 1 bio citrón,
- 2 KL sušenej levandule,
- 250 g masla,
- 1 vanilkový struk,
- 2 klinčeky,
- škorica
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pomarančovo-levanduľový koláč
Maslo s cukrom vymiešame do peny, postupne za stáleho miešania pridávame vajcia, kôru z pomarančov a citróna, vanilku, levanduľu a vmiešame mandle s práškom do pečiva. Vylejeme do tortovej formy a pečieme pri 180 stupňoch asi 45-50 min. Na panvičke povaríme šťavu z pomarančov a citróna, klinčeky, škoricu a cukor ( dávku podľa kyslosti pomarančov) a prevárame asi 5 minút. Potom precedíme a vyberieme koreniny.
Upečený koláč popicháme vidličkou a polejeme sirupom. Na vrch poukladáme filety pomarančov, a na záver koláč posypeme levanduľou. Koláč je najlepší, keď si cez noc odpočinie v chladničke.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 06. 10. 2013
Ingrediencie
- 320 g pomletých neolúpaných mandlí,
- 200 g kryštálového cukru,
- 3 vajcia,
- 1 a 1/2 KL prášku do pečiva,
- 3-4 bio pomaranče,
- 1 bio citrón,
- 2 KL sušenej levandule,
- 250 g masla,
- 1 vanilkový struk,
- 2 klinčeky,
- škorica
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame