Pomarančová tortička na čokoládovej čipke - Tajomstvo mojej kuchyne

Pomarančová tortička na čokoládovej čipke

Maspoma

Postup: Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Žĺtky vymiešame do peny s práškovým cukrom, pridáme olej, vodu a zľahka primiešame sneh. Nakoniec vmiešame múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva a nasekané pistácie. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 20 minút.
Pomarančový džús nalejeme do hrnca, pridáme cukor a maslo. V miske rozšľaháme vajcia s vodou, pridáme pudingový prášok a ešte dobre premiešame. Vlejeme do šťavy a varíme do zhustnutia asi 2 minúty. Horúci krém dávame do formičiek na cesto, uhladíme a necháme vychladnúť.
Mascarpone vymiešame s vanilkovým cukrom a pridáme biely jogurt.
Z cesta vykrajujeme rôzne tvary, potierame ich pomarančovým džemom, do ktorého sme primiešali pomarančový likér. Ďalej vrstvíme pomarančový krém, necháme vychladnúť a nakoniec pridáme mascarponový krém s bielym jogurtom.
Na čokoládovú čipku roztopíme čokoládu v potravinovom vrecku. Na papier na pečenie ňou tvarujeme čipku a dáme stuhnúť do chladničky.

Maspoma

Šéfkuchár: Natália Vicenová | Recept z epizódy: 09. 04. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu