Ingrediencie
- na cesto:
- 4 vajcia
- 5 PL polohrubej múky + múka na vysypanie plechu
- 5 PL práškového cukru
- ½ bal. prášku do pečiva bezfosfátového Dr. Oetker
- 1 PL vody
- 1 PL oleja + trocha oleja(masla) na vymastenie plechu
- 150 g nasekaných nesolených pistácií
- na pomarančový krém:
- 300 ml pomarančového džúsu
- 75 g kryštálového cukru
- 100 g masla
- 2 vajcia
- 100 ml vody
- 50 g vanilkového pudingu Dr. Oetker
- 5 - 6 PL pomarančového džemu
- 1 PL pomarančového likéru
- na jogurtový krém s mascarpone:
- 150 g mascarpone
- 100 g bieleho jogurtu
- 2 bal. vanilkového cukru Dr. Oetker
- čokoláda na čokoládovú čipku
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pomarančová tortička na čokoládovej čipke
Postup: Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Žĺtky vymiešame do peny s práškovým cukrom, pridáme olej, vodu a zľahka primiešame sneh. Nakoniec vmiešame múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva a nasekané pistácie. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 20 minút.
Pomarančový džús nalejeme do hrnca, pridáme cukor a maslo. V miske rozšľaháme vajcia s vodou, pridáme pudingový prášok a ešte dobre premiešame. Vlejeme do šťavy a varíme do zhustnutia asi 2 minúty. Horúci krém dávame do formičiek na cesto, uhladíme a necháme vychladnúť.
Mascarpone vymiešame s vanilkovým cukrom a pridáme biely jogurt.
Z cesta vykrajujeme rôzne tvary, potierame ich pomarančovým džemom, do ktorého sme primiešali pomarančový likér. Ďalej vrstvíme pomarančový krém, necháme vychladnúť a nakoniec pridáme mascarponový krém s bielym jogurtom.
Na čokoládovú čipku roztopíme čokoládu v potravinovom vrecku. Na papier na pečenie ňou tvarujeme čipku a dáme stuhnúť do chladničky.
Šéfkuchár: Natália Vicenová | Recept z epizódy: 09. 04. 2017
Ingrediencie
- na cesto:
- 4 vajcia
- 5 PL polohrubej múky + múka na vysypanie plechu
- 5 PL práškového cukru
- ½ bal. prášku do pečiva bezfosfátového Dr. Oetker
- 1 PL vody
- 1 PL oleja + trocha oleja(masla) na vymastenie plechu
- 150 g nasekaných nesolených pistácií
- na pomarančový krém:
- 300 ml pomarančového džúsu
- 75 g kryštálového cukru
- 100 g masla
- 2 vajcia
- 100 ml vody
- 50 g vanilkového pudingu Dr. Oetker
- 5 - 6 PL pomarančového džemu
- 1 PL pomarančového likéru
- na jogurtový krém s mascarpone:
- 150 g mascarpone
- 100 g bieleho jogurtu
- 2 bal. vanilkového cukru Dr. Oetker
- čokoláda na čokoládovú čipku
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame