Ingrediencie
- 3-4 pomaranče
- 6 vajec
- 1 KL kypriaceho prášku do pečiva (bezfosfátový)
- ½ KL sódy bikarbony
- 200 g mletých mandlí
- 150 g kryštálového cukru
- 50 g kakaa
- na ganache:
- 200 g smotany na šľahanie
- 200 g čokolády na varenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pomarančová torta
Postup: Pomaranče umyjeme v teplej vode, dáme ich do hrnca s vodou a varíme ½ hodiny, potom vodu vylejeme, nalejeme čistú a varíme ešte ½ hodiny. Keď sú pomaranče uvarené, vylejeme vodu, necháme vychladnúť a tyčovým mixérom ich rozmixujeme na kašu. Vajcia, mleté mandle, cukor, kakao, prášok do pečiva a sódu bikarbonu vymiešame v mixéri, potom pridáme pomarančovú kašu. Vylejeme do tortovej formy a dáme piecť. Pečieme pri 150 stupňoch Celzia asi 45 minút. Kým sa nám pečie korpus, uvaríme si ganache. Smotanu dáme variť a keď začne vrieť pridáme čokoládu, dobre vymiešame. Keď je korpus vychladnutý vylejeme naň ganache a dáme do chladničky do druhého dňa stuhnúť.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 29. 01. 2017
Ingrediencie
- 3-4 pomaranče
- 6 vajec
- 1 KL kypriaceho prášku do pečiva (bezfosfátový)
- ½ KL sódy bikarbony
- 200 g mletých mandlí
- 150 g kryštálového cukru
- 50 g kakaa
- na ganache:
- 200 g smotany na šľahanie
- 200 g čokolády na varenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame