Pomarančová torta - Tajomstvo mojej kuchyne

Pomarančová torta

Maspoma

Postup: Pomaranče umyjeme v teplej vode, dáme ich do hrnca s vodou a varíme ½ hodiny, potom vodu vylejeme, nalejeme čistú a varíme ešte ½ hodiny. Keď sú pomaranče uvarené, vylejeme vodu, necháme vychladnúť a tyčovým mixérom ich rozmixujeme na kašu. Vajcia, mleté mandle, cukor, kakao, prášok do pečiva a sódu bikarbonu vymiešame v mixéri, potom pridáme pomarančovú kašu. Vylejeme do tortovej formy a dáme piecť. Pečieme pri 150 stupňoch Celzia asi 45 minút. Kým sa nám pečie korpus, uvaríme si ganache. Smotanu dáme variť a keď začne vrieť pridáme čokoládu, dobre vymiešame. Keď je korpus vychladnutý vylejeme naň ganache a dáme do chladničky do druhého dňa stuhnúť.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 29. 01. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu