Ingrediencie
- 500 g polohrubej výberovej múky,
- 1 KL octu,
- 1 vajce,
- 50 ml oleja,
- 100 ml mlieka,
- 100 ml vody,
- štipka soli,
- múka na pomúčenie cesta,
- olej na vaľkanie,
- vajíčko na potretie cesta
- na plnku:
- 500 g mletých orechov,
- zavárané višne,
- 2 vanilínové cukry,
- 300 g kryštálového cukru,
- 250 g masla
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Polomská štrúdľa
Cesto pripravíme z múky, vajca, vody, mlieka, oleja, soli a na dobre pomúčenej podložke trepeme asi 100 x, pokiaľ sa cesto neprestane lepiť a dlaň ostane čistá. Vybúchané cesto necháme aspoň 15 min. odpočívať na teplom mieste v igelitovom vrecku, ktoré si potrieme olejom, aby sa cesto dobre ťahalo. Následne na dobre pomúčenej plachte ťaháme cesto od stredu po okraje asi na dĺžku 1 m. Takto vytiahnuté cesto pokvapkáme roztopeným maslom a na jednu stranu, kam budeme dávať plnku, posypeme strúhankou. Na cesto dáme orechy, višne, posypeme cukrami a pokvapkáme rozpusteným maslom. Štrúdľu zvinieme, potrieme rozšľahaným vajíčkom, do ktorého pridáme trošku oleja a dáme piecť do dobre vyhriatej rúry na 20 – 30 min. Prvých 5 minút zapečieme vrch pri 250 stupňoch, potom teplotu z nížime na 200 stupňov. Po vytiahnutí z rúry ešte horúcu štrúdľu potrieme olejom a trošku vychladnutú posypeme práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Mária Psotová | Recept z epizódy: 19. 04. 2015
Ingrediencie
- 500 g polohrubej výberovej múky,
- 1 KL octu,
- 1 vajce,
- 50 ml oleja,
- 100 ml mlieka,
- 100 ml vody,
- štipka soli,
- múka na pomúčenie cesta,
- olej na vaľkanie,
- vajíčko na potretie cesta
- na plnku:
- 500 g mletých orechov,
- zavárané višne,
- 2 vanilínové cukry,
- 300 g kryštálového cukru,
- 250 g masla
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame