Polomská štrúdľa - Tajomstvo mojej kuchyne

Polomská štrúdľa

Maspoma

Cesto pripravíme z múky, vajca, vody, mlieka, oleja, soli a na dobre pomúčenej podložke trepeme asi  100 x, pokiaľ sa cesto neprestane lepiť a dlaň ostane čistá. Vybúchané cesto necháme aspoň 15 min. odpočívať na teplom mieste v igelitovom vrecku, ktoré si potrieme olejom, aby sa cesto dobre ťahalo. Následne na dobre pomúčenej plachte ťaháme cesto od stredu po  okraje asi na dĺžku 1 m. Takto vytiahnuté cesto pokvapkáme roztopeným maslom a na jednu stranu, kam budeme dávať plnku, posypeme strúhankou. Na cesto dáme orechy, višne, posypeme cukrami a pokvapkáme rozpusteným maslom. Štrúdľu  zvinieme, potrieme rozšľahaným vajíčkom, do ktorého pridáme trošku oleja a dáme piecť do dobre vyhriatej rúry na 20 – 30 min. Prvých 5 minút zapečieme vrch pri 250 stupňoch, potom teplotu z nížime na 200 stupňov. Po vytiahnutí z rúry ešte horúcu štrúdľu potrieme olejom a trošku vychladnutú posypeme práškovým cukrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Mária Psotová | Recept z epizódy: 19. 04. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu