Ingrediencie
- 500 g hladkej múky 00-extra
- ½ kocky čerstvého droždia
- 2 žĺtky
- 500 ml mlieka
- 50 ml oleja
- 250 g masla
- soľ
- 2 PL cukru
- 100 ml perlivej minerálky
- na plnku:
- 250 g tvarohu
- 100 – 120 g cukru (podľa chuti)
- 1 vanilínový cukor
- asi 24 čerstvých sliviek
- škorica
- 1 žĺtok na potretie
- práškový cukor na posypanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pľundrové taštičky s tvarohom a čerstvými slivkami
Droždie necháme vykysnúť v teplom mlieku s trochou cukru. Na zmiešame 400 g múky, žĺtky, mlieko, kvások, olej, štipku soli, cukor a minerálku podľa potreby. Cesto riadne vymiesime a necháme podkysnúť. Na druhé cesto zmiešame 100 g múky a maslo, vypracujeme do hladkej masy a dáme do chladničky asi na 20-30 minút. Kysnuté cesto vyvaľkáme, maslové cesto vyvaľkáme na fólii a uložíme na kysnuté cesto tak, aby sme mohli fóliu stiahnuť. Potom cestá dvakrát preložíme (tak ako pri lístkovom ceste). Po asi 10 minútach prekladané cesto vyvaľkáme a pokrájame ostrôžkou na štvorce. Lyžicou ukladáme tvaroh zmiešaný s cukrom a vanilínovým cukrom, na tvaroh dáme vykôstkované slivky a skladáme do tvaru trojuholníka. Šatôčky ukladáme na plech s papierom na pečenie a potrieme žĺtkom, do ktorého sme dali troška mlieka. Pečieme v predhriatej rúre pri 200-210° C asi 10-15 minút. Pred podávaním ich môžeme posypať práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Alena Tarhaničová | Recept z epizódy: 13. 09. 2015
Ingrediencie
- 500 g hladkej múky 00-extra
- ½ kocky čerstvého droždia
- 2 žĺtky
- 500 ml mlieka
- 50 ml oleja
- 250 g masla
- soľ
- 2 PL cukru
- 100 ml perlivej minerálky
- na plnku:
- 250 g tvarohu
- 100 – 120 g cukru (podľa chuti)
- 1 vanilínový cukor
- asi 24 čerstvých sliviek
- škorica
- 1 žĺtok na potretie
- práškový cukor na posypanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame