Ingrediencie
- na cesto:
- 450 g hladkej múky
- 175 g práškového cukru
- 75 g zmäknutého masla
- 3 celé vajcia
- 3 PL horúceho medu
- 1,5 KL korenia na perník
- 1 menšiu KL sódy bikarbóny
- na plnku:
- približne 500 g slivkového lekváru
- asi 4 hrste celých vlašských orechov
- +
- vajíčko na potretie cesta
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Plnený medovník
Suroviny na cesto zmiešame a vymiesime cesto, ktoré necháme tri hodiny odstáť v chlade, potom ho rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme. Obe časti potrieme slivkovým lekvárom, posypeme celými vlašskými orechmi a zatočíme do rolky. Potrieme vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 30 minút. Pred podávaním necháme postáť.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Šéfkuchár: Ľubica Jarjabková | Recept z epizódy: 20. 05. 2018
Ingrediencie
- na cesto:
- 450 g hladkej múky
- 175 g práškového cukru
- 75 g zmäknutého masla
- 3 celé vajcia
- 3 PL horúceho medu
- 1,5 KL korenia na perník
- 1 menšiu KL sódy bikarbóny
- na plnku:
- približne 500 g slivkového lekváru
- asi 4 hrste celých vlašských orechov
- +
- vajíčko na potretie cesta
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame