Ingrediencie
- 250 g hladkej múky
- 120 g masla
- 1 PL práškového cukru
- 2 žĺtky
- soľ
- 2 PL mlieka
- ½ bal. prášku do pečiva
- 1000 g jabĺk
- 2 PL kryštálového cukru
- mletá škorica (podľa chuti)
- na penu:
- 5 bielkov
- 200 g kryštálového cukru
- vanilkový cukor
- citrónová šťava
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Plačúci jablčník
Múku s práškom do pečiva , maslo, 1 PL práškového cukru, žĺtky, mlieko a štipku soli zmiešame, vypracujeme cesto a necháme pol hodiny na chladnom mieste.
Zatiaľ pripravíme jablká, ktoré očistíme a nakrájame na plátky, resp. postrúhame. Dáme dusiť, ak sú kyslé, pridáme cukor a škoricu (môžeme použiť aj zavárané).
Cesto rozvaľkáme na menší plech a naň rozotrieme jablká. Na vrch vylejeme do tuha vyšľahanú penu z bielkov, cukru, citrónovej šťavy, prípadne môžeme pridať aj troška vanilkového cukru.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Pečieme bez snehu v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 15 minút a po pridaní snehu ešte 10 minút pri tej istej teplote. Ak máme rúru , kde si môžeme nastaviť pre spodné pečenie vyššiu teplotu, môžeme piecť koláč aj so snehom pri teplote 180 stupňov Celzia asi 20-30 minút.
Šéfkuchár: Barbora Morongová | Recept z epizódy: 04. 03. 2018
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky
- 120 g masla
- 1 PL práškového cukru
- 2 žĺtky
- soľ
- 2 PL mlieka
- ½ bal. prášku do pečiva
- 1000 g jabĺk
- 2 PL kryštálového cukru
- mletá škorica (podľa chuti)
- na penu:
- 5 bielkov
- 200 g kryštálového cukru
- vanilkový cukor
- citrónová šťava
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame