Plačúci jablčník - Tajomstvo mojej kuchyne

Plačúci jablčník

Maspoma

Múku s práškom do pečiva , maslo, 1 PL práškového cukru, žĺtky, mlieko a štipku soli zmiešame,  vypracujeme cesto a necháme pol hodiny na chladnom mieste.

Zatiaľ pripravíme jablká, ktoré očistíme a nakrájame na plátky, resp. postrúhame. Dáme dusiť, ak sú kyslé, pridáme cukor a škoricu (môžeme použiť aj zavárané).

Cesto rozvaľkáme na menší plech a naň rozotrieme jablká. Na vrch vylejeme do tuha vyšľahanú penu z bielkov, cukru, citrónovej šťavy, prípadne môžeme pridať aj troška vanilkového cukru.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Pečieme bez snehu v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 15 minút a po pridaní snehu ešte 10 minút pri tej istej teplote. Ak máme rúru , kde si môžeme nastaviť pre spodné pečenie vyššiu teplotu,  môžeme piecť koláč aj so snehom pri teplote 180 stupňov Celzia asi 20-30 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Barbora Morongová | Recept z epizódy: 04. 03. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu