Pivová bábovka - Tajomstvo mojej kuchyne

Pivová bábovka

Maspoma

Rúru predhrejeme na 160 °C. Bábovkovú formu vymastíme masťou a vysypeme múkou. Múku s práškom do pečiva preosejeme do misy. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vanilínový cukor a preosiatu múku. Pivo prihrievame, až kým nezačne na okrajoch bublať a následne vychladnuté vlejeme do zmesi spolu s roztopeným maslom.

Brusnice, ktoré boli namočené v rume, scedíme, obalíme v múke a vmiešame do cesta. Cesto vlejeme do bábovkovej formy a pečieme asi 45-50 minút. Z práškového cukru a piva si pripravíme polevu, ktorou po upečení polejeme bábovku.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 07. 06. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu