Ingrediencie
- 320 g hladkej múky,
- 2 KL kypriaceho prášku,
- štipka soli,
- 4 vajcia,
- 550 g jemného kryštálového cukru,
- 1 vanilínový cukor,
- 1 PL rozpusteného masla,
- 200 g sladených sušených brusníc,
- rum,
- 250 ml piva,
- 150 g práškového cukru,
- 2 PL piva na polevu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pivová bábovka
Rúru predhrejeme na 160 °C. Bábovkovú formu vymastíme masťou a vysypeme múkou. Múku s práškom do pečiva preosejeme do misy. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vanilínový cukor a preosiatu múku. Pivo prihrievame, až kým nezačne na okrajoch bublať a následne vychladnuté vlejeme do zmesi spolu s roztopeným maslom.
Brusnice, ktoré boli namočené v rume, scedíme, obalíme v múke a vmiešame do cesta. Cesto vlejeme do bábovkovej formy a pečieme asi 45-50 minút. Z práškového cukru a piva si pripravíme polevu, ktorou po upečení polejeme bábovku.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 07. 06. 2015
Ingrediencie
- 320 g hladkej múky,
- 2 KL kypriaceho prášku,
- štipka soli,
- 4 vajcia,
- 550 g jemného kryštálového cukru,
- 1 vanilínový cukor,
- 1 PL rozpusteného masla,
- 200 g sladených sušených brusníc,
- rum,
- 250 ml piva,
- 150 g práškového cukru,
- 2 PL piva na polevu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame