Pistáciová torta - Tajomstvo mojej kuchyne

Pistáciová torta

Maspoma

V kuchynskom mixéri rozmixujeme na jemnú múčnu zmes pistácie a mandľové lupienky, pridáme prášok do pečiva a štipku soli. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Zapracujeme rozpustené maslo, múčnu zmes a dobre premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy, ktorej dno vystelieme papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C asi 35 minút. Hotový korpus necháme vychladnúť.

Medzitým pripravíme čokoládovú polevu: Nalámanú horkú čokoládu rozpustíme v smotane na šľahanie a premiešame. Polevou polejeme povrch vychladnutej torty a v chladničke necháme mierne stuhnúť. Okraje torty ozdobíme nasekanými pistáciami, malinami a odložíme najmenej na 1 hodinu do chladničky.

Maspoma

Šéfkuchár: Pistáciová torta | Recept z epizódy: 07. 10. 2020

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu