Ingrediencie
- tortová forma s Ø 21 cm
- na korpus:
- 100 g nesolených pistácií
- 100 g mandľových lupienkov
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 150 g kryštálového cukru
- 4 vajcia
- 60 g rozpusteného masla
- štipka soli
- na čokoládovú polevu:
- 100 g horkej čokolády
- 60 g smotany na šľahanie
- na ozdobenie:
- nesolené nasekané pistácie
- maliny
- +
- maslo alebo olej na vymastenie tortovej formy
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pistáciová torta
V kuchynskom mixéri rozmixujeme na jemnú múčnu zmes pistácie a mandľové lupienky, pridáme prášok do pečiva a štipku soli. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Zapracujeme rozpustené maslo, múčnu zmes a dobre premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy, ktorej dno vystelieme papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C asi 35 minút. Hotový korpus necháme vychladnúť.
Medzitým pripravíme čokoládovú polevu: Nalámanú horkú čokoládu rozpustíme v smotane na šľahanie a premiešame. Polevou polejeme povrch vychladnutej torty a v chladničke necháme mierne stuhnúť. Okraje torty ozdobíme nasekanými pistáciami, malinami a odložíme najmenej na 1 hodinu do chladničky.
Šéfkuchár: Pistáciová torta | Recept z epizódy: 07. 10. 2020
Ingrediencie
- tortová forma s Ø 21 cm
- na korpus:
- 100 g nesolených pistácií
- 100 g mandľových lupienkov
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 150 g kryštálového cukru
- 4 vajcia
- 60 g rozpusteného masla
- štipka soli
- na čokoládovú polevu:
- 100 g horkej čokolády
- 60 g smotany na šľahanie
- na ozdobenie:
- nesolené nasekané pistácie
- maliny
- +
- maslo alebo olej na vymastenie tortovej formy
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame