Pečené buchty - Tajomstvo mojej kuchyne

Pečené buchty

Maspoma

Do vlažného mlieka pridáme cukor, droždie, múku, rozmiešame, prikryjeme utierkou a necháme kvások asi 30 minút vykysnúť.

Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor a premiešame. Ďalej vlejeme kvások, vlažné mlieko, roztopené a vychladnuté maslo, vajce a vypracujeme cesto. Vytvarujeme bochník, posypeme ho hladkou múkou, dáme do misy, prikryjeme a necháme asi hodinu kysnúť. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme približne na 0,5 cm a nakrájame na štvorce 7×7 cm. Na každý dáme slivkový lekvár, spojíme náprotivné konce a ručne tvarujeme guľaté buchty. Občas poprášime múkou, aby sa nelepili. Na olejom vymastený plech ukladáme buchty, tesne jednu vedľa druhej a necháme ešte 10 minút nakysnúť. Buchty potrieme olejom, aby sa po upečení ľahko oddeľovali. Vložíme ich do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečieme 20-30 minút, resp. do zlatista. Po upečení buchty potrieme vlažným mliekom, v ktorom sme rozpustili vanilínový cukor. Na chvíľku prikryjeme vlhkou utierkou a po vychladnutí posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Karin Haydu | Recept z epizódy: 30. 10. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu