Ingrediencie
- na korpus:
- 6 bielkov
- 320 g práškového cukru
- asi 50 ml citrónovej šťavy
- 3 PL vanilkového pudingového prášku
- 4 PL kakaa
- štipka soli
- na plnku:
- 250 g mascarpone
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1-2 PL kryštálového cukru
- 1 vanilkový struk
- 1 pomaranč
- 50 ml pomarančového likéru
- +
- drobné ovocie a bylinky na ozdobenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pavlovovej torta s kakaom
V robote vyšľaháme bielky s troškou soli, postupne pridávame cukor. Pudingový prášok zmiešame s citrónovou šťavou a primiešame k bielkam. Na záver do zmesi prisypeme kakao a všetko dobre vyšľaháme do hustej hmoty. Cesto vylejeme do kruhovej formy na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 140 stupňov asi 40 minút, potom teplotu znížime na 120 stupňov a dopekáme ešte asi 1,5 hodiny (počas pečenia rúru neotvárame).
Mascarpone vymiešame so šľahačkou, pridáme vanilku, nastrúhanú kôru z pomaranča, cukor, pomarančový likér a vyšľaháme tuhú plnku.
Z korpusu zrežeme vrchnú časť a vnútro naplníme plnkou. Vrch ozdobíme drobným ovocím (maliny, ríbezle, jahody, čučoriedky) a bylinkami.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 05. 06. 2022
Ingrediencie
- na korpus:
- 6 bielkov
- 320 g práškového cukru
- asi 50 ml citrónovej šťavy
- 3 PL vanilkového pudingového prášku
- 4 PL kakaa
- štipka soli
- na plnku:
- 250 g mascarpone
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1-2 PL kryštálového cukru
- 1 vanilkový struk
- 1 pomaranč
- 50 ml pomarančového likéru
- +
- drobné ovocie a bylinky na ozdobenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame