Ingrediencie
- na cesto:
- 4 vajcia,
- 150 g práškového cukru,
- 60 g hrubej múky,
- 1 PL prášku do pečiva,
- 30 g Solamylu,
- 3 PL kakaa,
- na plnku:
- 500 ml smotany na šľahanie,
- 1 konzerva ananásu,
- 1 kg jahôd,
- 200 ml ružového polosladkého vína,
- 1 Smetafix,
- na posypanie,
- strúhaná čokoláda
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ovocný koláč k vínu
Bielky vyšľaháme na sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Kakao zmiešame s múkou, s práškom do pečiva a Solamylom. Zmiešame so žĺtkami a ručne jemne primiešame sneh. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 175 stupňoch asi 35 min.
Upečené cesto prekrojíme na 3 časti. Prvý plát pokvapkáme ružovým vínom a ukladáme naň striedavo nakrájané jahody a ananás. Potrieme šľahačkou, ktorú sme vyšľahali so Smetafixom, položíme druhý plát a postup opakujeme. Celý koláč potom potrieme šľahačkou a posypeme postrúhanou čokoládou.
Šéfkuchár: Jaroslava Pátková | Recept z epizódy: 26. 05. 2013
Ingrediencie
- na cesto:
- 4 vajcia,
- 150 g práškového cukru,
- 60 g hrubej múky,
- 1 PL prášku do pečiva,
- 30 g Solamylu,
- 3 PL kakaa,
- na plnku:
- 500 ml smotany na šľahanie,
- 1 konzerva ananásu,
- 1 kg jahôd,
- 200 ml ružového polosladkého vína,
- 1 Smetafix,
- na posypanie,
- strúhaná čokoláda
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame