Ingrediencie
- na cesto:
- 1 kocku droždia
- 1 kocku droždia
- trocha mlieka
- 350 g polohrubej múky
- 5 žĺtkov
- 1 PL práškového cukru
- štipka soli
- na plnku:
- 200 ml sladkej smotany
- 2 PL vanilkového cukru
- 150 g cukru
- 150 g masla
- 3 PL pomletých vlašských orechov
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Osie hniezda
Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Do múky pridáme žĺtky, štipku soli, práškový cukor, kvások, vypracujeme cesto a necháme kysnúť asi 30 minút.
Maslo vymiešame s cukrom a pridáme pomleté orechy. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a natrieme ho maslovou plnkou. Zrolujeme a roládu rozdelíme na 12 častí. Poukladáme do vymastenej a múkou vysypanej nádoby. Sladkú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Po 15 minútach pečenia pri teplote 180 stupňov Celzia, zalejeme osie hniezda 1/3 smotany a to opakujeme ešte dvakrát. Nakoniec necháme ešte 10 minút dopiecť a za tepla vyklopíme.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 10. 03. 2018
Ingrediencie
- na cesto:
- 1 kocku droždia
- 1 kocku droždia
- trocha mlieka
- 350 g polohrubej múky
- 5 žĺtkov
- 1 PL práškového cukru
- štipka soli
- na plnku:
- 200 ml sladkej smotany
- 2 PL vanilkového cukru
- 150 g cukru
- 150 g masla
- 3 PL pomletých vlašských orechov
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame