Osie hniezda - Tajomstvo mojej kuchyne

Osie hniezda

Maspoma

Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Do múky pridáme žĺtky, štipku soli, práškový cukor, kvások, vypracujeme cesto a necháme kysnúť asi 30 minút.

Plnka:
Maslo vymiešame s cukrom a pridáme pomleté orechy. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a natrieme ho maslovou plnkou. Zrolujeme a roládu rozdelíme na 12 častí. Poukladáme do vymastenej a múkou vysypanej nádoby. Sladkú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom. Po 15 min. pečenia zalejeme osie hniezda 1/3 smotany a takto to opakujeme ešte dvakrát. Nakoniec necháme ešte 10 minút dopiecť a za tepla vyklopíme.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 29. 11. 2009

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu