Ingrediencie
- 350 g hrubej múky,
- 5 žĺtkov,
- 1 kocku droždia,
- trocha mlieka,
- 1 PL práškového cukru
- Na plnku:
- 2 dcl sladkej smotany,
- 2PL vanilkového cukru,
- 150 g cukru,
- 150 g masla,
- malú hrsť pomletých vlašských orechov
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Osie hniezda
Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Do múky pridáme žĺtky, štipku soli, práškový cukor, kvások, vypracujeme cesto a necháme kysnúť asi 30 minút.
Plnka:
Maslo vymiešame s cukrom a pridáme pomleté orechy. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a natrieme ho maslovou plnkou. Zrolujeme a roládu rozdelíme na 12 častí. Poukladáme do vymastenej a múkou vysypanej nádoby. Sladkú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom. Po 15 min. pečenia zalejeme osie hniezda 1/3 smotany a takto to opakujeme ešte dvakrát. Nakoniec necháme ešte 10 minút dopiecť a za tepla vyklopíme.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 29. 11. 2009
Ingrediencie
- 350 g hrubej múky,
- 5 žĺtkov,
- 1 kocku droždia,
- trocha mlieka,
- 1 PL práškového cukru
- Na plnku:
- 2 dcl sladkej smotany,
- 2PL vanilkového cukru,
- 150 g cukru,
- 150 g masla,
- malú hrsť pomletých vlašských orechov
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame