Ingrediencie
- na cesto:
- 140g hladkej muky,
- 50g mleté lieskové oriešky,
- 100g masla,
- 50g krupicového cukru,
- 1 žĺtok,
- na náplň:
- 250g mascarpone,
- 2 lyžice práškového cukru,
- 150ml šľahačková smotana,
- 100g čučoriedky,
- 100g černice,
- 100g maliny,
- 400g jahôd,
- na dokončenie:
- 140g karamelky cukríky,
- 6 lyžíc mlieka,
- 85g lúpané lieskové oriešky nasekane opražené
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Orieškovo-ovocný koláč
Múku, oriešky a maslo rozmixujeme na drobenku. Prisypeme cukor, znova premixujeme, pridáme žĺtok a 1-2 lyžice studenej vody. Vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske prehneme, rozvaľkáme a vyložíme ním tortovú formu vrátane okrajov.
Prečnievajúce časti cesta odrežeme a formu s cestom odložíme na 15 min do chladničky. Rúru predhrejeme na 190 stupňov. Na cesto položíme papier na pečenie, posypeme ho suchými fazuľami a pečieme 15 minút. Potom papier aj fazule odložíme a dopekáme ďalších 5-7- minút do zlatista. Karamelky s mliekom miešame na miernom ohni až do rozpustenia. Mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom, potom vmiešame ušľahanú smotanu. Pokrájame polovicu jahôd na plátky a vmiešajte do krému. Vychladnutý korpus vyberieme z formy a uložíme na servírovací tanier. Dno pokryjeme tretinou karamelovej omáčky, potom krémom a jahodami. Koláč ozdobíme zvyšným ovocím, karamelovou omáčkou a nasekanými opraženými lieskovými orieškami.
Šéfkuchár: Dominika Pavková | Recept z epizódy: 21. 04. 2013
Ingrediencie
- na cesto:
- 140g hladkej muky,
- 50g mleté lieskové oriešky,
- 100g masla,
- 50g krupicového cukru,
- 1 žĺtok,
- na náplň:
- 250g mascarpone,
- 2 lyžice práškového cukru,
- 150ml šľahačková smotana,
- 100g čučoriedky,
- 100g černice,
- 100g maliny,
- 400g jahôd,
- na dokončenie:
- 140g karamelky cukríky,
- 6 lyžíc mlieka,
- 85g lúpané lieskové oriešky nasekane opražené
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame