Ingrediencie
- na cesto:
- 230 g práškového cukru
- 110 g hrubej múky
- 230 g masla
- 230 g mletých vlašských orechov
- 4 bielky
- ½ prášku do pečiva
- na polevu:
- 4 žĺtky
- 230 g práškového cukru
- šťava z jedného citróna
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Orechovo – žĺtkové rezy
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, pridáme mleté orechy a múku s práškom do pečiva. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý pomaly a jemne primiešavame k zmesi. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 15-20 minút. Medzitým dobre vyšľaháme žĺtky s cukrom a citrónovou šťavou. Polevu vylejeme na ešte horúci koláč a rovnomerne rozotrieme. Necháme úplne vychladnúť a krájame nožíkom, ktorý namáčame do horúcej vody.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 21. 12. 2020
Ingrediencie
- na cesto:
- 230 g práškového cukru
- 110 g hrubej múky
- 230 g masla
- 230 g mletých vlašských orechov
- 4 bielky
- ½ prášku do pečiva
- na polevu:
- 4 žĺtky
- 230 g práškového cukru
- šťava z jedného citróna
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame