Ingrediencie
- 4 celé vajcia,
- 200 g trstinového cukru,
- 1 vanilínový cukor,
- 100 g mletých vlašských orechov,
- 100 g mletých mandlí,
- 100 g špaldovej múky,
- 3 PL vody,
- 50 ml repkového oleja,
- ½ bezfosfátového prášku do pečiva,
- 2-3 PL kakaa
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Orechovo špaldová bábovka
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Zmiešame všetky suché prísady okrem kakaa. Polovicu za stáleho miešanie prisypeme k vajíčkovej zmesi, pridáme vodu, olej a potom druhú polovicu suchej zmesi. Dôkladne premiešame. Formu na bábovku vymastíme a vysypeme múkou. Nalejeme polovicu cesta, do druhej vmiešame kakao a tiež nalejeme do formy. Pečieme pri 180 stupňoch vo vyhriatej rúre cca 50 min.
Šéfkuchár: Martina Jančeková | Recept z epizódy: 01. 03. 2015
Ingrediencie
- 4 celé vajcia,
- 200 g trstinového cukru,
- 1 vanilínový cukor,
- 100 g mletých vlašských orechov,
- 100 g mletých mandlí,
- 100 g špaldovej múky,
- 3 PL vody,
- 50 ml repkového oleja,
- ½ bezfosfátového prášku do pečiva,
- 2-3 PL kakaa
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame