Ingrediencie
- na korpus:
- 300 g pomletých orechov (najlepšie vlašské)
- 3 PL kakaa
- 14 vajec
- 300 g práškového cukru
- na krém:
- 300 g práškového cukru
- ½ šálky silnej instantnej kávy
- 300 g zmäknutého masla (na vymastenie formy)
- 80 g kakaa
- +
- šľahačka , ovocie, orechy, alebo čokoláda na ozdobu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Orechovo – čokoládová torta
Rúru predhrejeme na 190 stupňov Celzia. Na korpus si vo väčšej mise zmiešame orechy, kakao, a cukor. V druhej veľkej nádobe vyšľaháme sneh zo všetkých 14 bielkov (nádoba musí byť veľká lebo snehu bude naozaj dosť). Do orechovej zmesi najprv primiešame žĺtky, potom po lyžiciach jemne zapracúvame sneh. Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme 45 – 48 minút. Korpus necháme vychladnúť a zatiaľ pripravíme krém. Uvaríme silnú instantnú kávu, prelejeme ju do misky a primiešame cukor. Necháme vychladnúť. Medzitým v mise zmiešame zmäknuté, no nie celkom rozpustené maslo s kakaom. Do masy pomaly pridávame kávu. Vznikne dobre roztierateľný krém. Vychladnutý korpus opatrne, vodorovne prerežeme. Na spodnú polovicu natrieme časť krému a prikryjeme druhou časťou korpusu. Tortu zvrchu aj po obvode rovnomerne ponatierame zvyšným krémom, uhladíme nožom a môžeme dozdobiť strúhanou čokoládou, orechmi či malinami. Podávame so šľahačkou.
Šéfkuchár: Katarína Brychtová | Recept z epizódy: 17. 02. 2018
Ingrediencie
- na korpus:
- 300 g pomletých orechov (najlepšie vlašské)
- 3 PL kakaa
- 14 vajec
- 300 g práškového cukru
- na krém:
- 300 g práškového cukru
- ½ šálky silnej instantnej kávy
- 300 g zmäknutého masla (na vymastenie formy)
- 80 g kakaa
- +
- šľahačka , ovocie, orechy, alebo čokoláda na ozdobu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame