Orechovo – čokoládová torta - Tajomstvo mojej kuchyne

Orechovo – čokoládová torta

Maspoma

Rúru predhrejeme na 190 stupňov Celzia. Na korpus si vo väčšej mise zmiešame orechy, kakao, a cukor. V druhej veľkej nádobe vyšľaháme sneh zo všetkých 14 bielkov (nádoba musí byť veľká lebo snehu bude naozaj dosť). Do orechovej zmesi najprv primiešame žĺtky, potom po lyžiciach jemne zapracúvame sneh. Cesto vylejeme do tortovej formy a pečieme 45 – 48 minút. Korpus necháme vychladnúť a zatiaľ pripravíme krém. Uvaríme silnú instantnú kávu, prelejeme ju do misky a primiešame cukor. Necháme vychladnúť. Medzitým v mise zmiešame zmäknuté, no nie  celkom rozpustené maslo s kakaom. Do masy pomaly pridávame kávu. Vznikne dobre roztierateľný krém. Vychladnutý korpus opatrne, vodorovne prerežeme. Na spodnú polovicu natrieme časť krému a prikryjeme druhou časťou korpusu. Tortu zvrchu aj po obvode rovnomerne ponatierame zvyšným krémom, uhladíme nožom a môžeme dozdobiť strúhanou čokoládou, orechmi či malinami. Podávame so šľahačkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Katarína Brychtová | Recept z epizódy: 17. 02. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu