Ingrediencie
- 250 g pomletých orechov
- 250 g kryštálového cukru
- 80 g vody
- 1 bielok
- na parížsky krém:
- 125 g smotany 33%
- 35 g cukru krupice
- 35 g kakaa
- na gaštanovo-kávovú náplň:
- 125 g gaštanového pyré
- 20 g kávovej pasty
- 50 g masla
- 1 PL rumu (rumovej arómy)
- 40 g lekváru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Orechové pochúťky
Cukor s vodou uvaríme na sirup pre teplote 116 stupňov. Sirup vlejeme do orechov a do vychladnutej zmesi pridáme bielok. Z orechového cesta vytvoríme 3 druhy koláčikov:
Košíčky plnené parížskym krémom. V smotane rozpustíme cukor a kakao. Necháme vychladnúť najlepšie cez noc v chladničke. Potom vyšľaháme a plníme košíčky z orechového cesta.
Gaštanová roláda. Gaštanové pyré zmiešame s kávovou pastou, maslom a rumom. Z orechového cesta vytvoríme plát, natrieme gaštanovou plnkou a zrolujeme.
Lekvárové rožteky. Z orechového cesta tvarujeme rožteky , ktoré plníme lekvárom.
Šéfkuchár: Viera Hýllová | Recept z epizódy: 07. 12. 2015
Ingrediencie
- 250 g pomletých orechov
- 250 g kryštálového cukru
- 80 g vody
- 1 bielok
- na parížsky krém:
- 125 g smotany 33%
- 35 g cukru krupice
- 35 g kakaa
- na gaštanovo-kávovú náplň:
- 125 g gaštanového pyré
- 20 g kávovej pasty
- 50 g masla
- 1 PL rumu (rumovej arómy)
- 40 g lekváru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame