Ingrediencie
- 2 vajcia,
- 6 bielkov,
- 50 g trstinového cukru,
- 300 g orechov,
- 100 g rozdrvených piškót,
- ½ KL stévie,
- 1 šľahačka,
- 1 čokoládová poleva dr. Oetker,
- 1 parížska šľahačka dr. Oetker,
- 100 ml mlieka,
- čokoládové hoblinky na ozdobu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Odľahčená babičkina Orechovica
Vajcia vyšľaháme s trstinovým cukrom do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Zľahka primiešavame striedavo orechy, sneh a rozdrvené piškóty. Pridáme stéviu. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Nalejeme do nej zmes a pečieme pri 150 stupňoch cca 45-50 min.
Polevu dr. Oetker rozpustíme v šľahačke a povaríme cca 2 min. Vychladnuté necháme cez noc postáť v chladničke, potom vyšľaháme.
Korpus prekrojíme, naplníme ho parížskou šľahačkou, potrieme ňou vrch a boky torty. Posypeme čokoládovými hoblinami.
Šéfkuchár: Lucia Medeková | Recept z epizódy: 10. 11. 2013
Ingrediencie
- 2 vajcia,
- 6 bielkov,
- 50 g trstinového cukru,
- 300 g orechov,
- 100 g rozdrvených piškót,
- ½ KL stévie,
- 1 šľahačka,
- 1 čokoládová poleva dr. Oetker,
- 1 parížska šľahačka dr. Oetker,
- 100 ml mlieka,
- čokoládové hoblinky na ozdobu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame