Odľahčená babičkina Orechovica - Tajomstvo mojej kuchyne

Odľahčená babičkina Orechovica

Maspoma

Vajcia vyšľaháme s trstinovým cukrom do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Zľahka primiešavame striedavo orechy, sneh a rozdrvené piškóty. Pridáme stéviu. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Nalejeme do nej zmes a pečieme pri 150 stupňoch cca 45-50 min.
Polevu dr. Oetker rozpustíme v šľahačke a povaríme cca 2 min. Vychladnuté necháme cez noc postáť v chladničke, potom vyšľaháme.
Korpus prekrojíme, naplníme ho parížskou šľahačkou, potrieme ňou vrch a boky torty. Posypeme čokoládovými hoblinami.

Maspoma

Šéfkuchár: Lucia Medeková | Recept z epizódy: 10. 11. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu