Ingrediencie
- na cesto:
- ½ l bieleho jogurtu
- ¼ l polohrubej múky
- ¼ l kryštálového cukru
- ¼ l celého maku
- 2 vajcia
- 1 kypriaci prášok
- 1 vanilínový cukor
- +
- 1 ½ kg čerstvých vykôstkovaných sliviek
- 100 g trstinového kryštálového cukru
- 100 g masla
- mletá škorica
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Obrátený slivkový makovec
Najskôr na plech rozložíme papier na pečenie, poriadne ho potrieme hrubšou vrstvou zmäknutého masla a posypeme trstinovým cukrom. Na túto vrstvu poukladáme polovice čerstvých sliviek a poprášime mletou škoricou. Množstvo cukru závisí od kyslosti sliviek, preto je len orientačné. Plech vložíme do rúry vyhriatej na 160°C a pečieme asi 15 minút. Medzitým v miske vymiešame jogurt s vajíčkami, kryštálovým aj vanilínovým cukrom a prisypeme múku zmiešanú s kypriacim práškom. Nakoniec pridáme celý mak a poriadne premiešame. Hotové cesto vylejeme pomaly, rovnomerne na horúce slivky, plech vložíme opäť do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme približne 40 minút. Upečený koláč necháme postáť cez noc, aby cesto nasalo slivkovú šťavu.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 03. 11. 2019
Ingrediencie
- na cesto:
- ½ l bieleho jogurtu
- ¼ l polohrubej múky
- ¼ l kryštálového cukru
- ¼ l celého maku
- 2 vajcia
- 1 kypriaci prášok
- 1 vanilínový cukor
- +
- 1 ½ kg čerstvých vykôstkovaných sliviek
- 100 g trstinového kryštálového cukru
- 100 g masla
- mletá škorica
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame