Obrátená makovo- marhuľová torta - Tajomstvo mojej kuchyne

Obrátená makovo- marhuľová torta

Maspoma

Tortovú formu vystelieme papierom  na pečenie a poukladáme marhule bruškami dolu. Vajcia pomaly vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli do hustej peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva a makom a primiešame k vaječnej zmesi. Pridáme kôru z citróna a pomaly prilievame roztopené maslo. Cesto vylejeme na marhule a pečieme pri teplote 180° Celzia približne  35-40 minút.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Po upečení necháme 5 minút odpočívať. Potom opatrne preklopíme a stiahneme papier. Uvaríme  želatiínu, v 500 ml vody, do ktorej pridáme trocha šťavy z marhuľového kompótu. Vrch hotovej torty polejeme želatínou a podávame so šľahačkou.

Maspoma

Šéfkuchár: Martina Jančeková | Recept z epizódy: 21. 04. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu