Ingrediencie
- 150 g masla
- 150 g kryštálového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 4 vajcia
- 150 g hladkej múky
- 4 PL nemletého maku
- 1/2 prášku do pečiva
- citrónová kôra
- 15-17 zavarených marhúľ
- želatína
- štipka soli
- šľahačka (na dozdobenie)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Obrátená makovo- marhuľová torta
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a poukladáme marhule bruškami dolu. Vajcia pomaly vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli do hustej peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva a makom a primiešame k vaječnej zmesi. Pridáme kôru z citróna a pomaly prilievame roztopené maslo. Cesto vylejeme na marhule a pečieme pri teplote 180° Celzia približne 35-40 minút.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Po upečení necháme 5 minút odpočívať. Potom opatrne preklopíme a stiahneme papier. Uvaríme želatiínu, v 500 ml vody, do ktorej pridáme trocha šťavy z marhuľového kompótu. Vrch hotovej torty polejeme želatínou a podávame so šľahačkou.
Šéfkuchár: Martina Jančeková | Recept z epizódy: 21. 04. 2018
Ingrediencie
- 150 g masla
- 150 g kryštálového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 4 vajcia
- 150 g hladkej múky
- 4 PL nemletého maku
- 1/2 prášku do pečiva
- citrónová kôra
- 15-17 zavarených marhúľ
- želatína
- štipka soli
- šľahačka (na dozdobenie)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame