Ingrediencie
- 400 g hladkej múky,
- 300 g tuku na pečenie,
- 150 ml mlieka,
- 2/3 kocky droždia,
- 2 PL cukru,
- 1 vajce,
- štipka soli,
- na plnku:
- 8 bielkov,
- 800 g práškového cukru,
- 3 PL octu,
- 400 g sekaných orechov,
- 300 g hrozienok,
- 300 g strúhanej čokolády
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Nobelovky
Zo surovín vymiesime cesto, vytvoríme šúľok, ktorý rozdelíme na 5-6 častí. Bielky s cukrom a octom vyšľaháme nad parou dotuha. Každú časť cesta vyvaľkáme na tenký obdĺžnik, natrieme snehom, posypeme orechmi, hrozienkami a čokoládou, zvinieme a pokrájame na cca 3 cm hrubé kolieska, ktoré uložíme na vymastený plech a pečieme pri cca 180 stupňoch asi 10-12 minút. Z tohto množstva je cca 80 kusov koláčov.
Šéfkuchár: Sylvia Tatárová | Recept z epizódy: 24. 03. 2013
Ingrediencie
- 400 g hladkej múky,
- 300 g tuku na pečenie,
- 150 ml mlieka,
- 2/3 kocky droždia,
- 2 PL cukru,
- 1 vajce,
- štipka soli,
- na plnku:
- 8 bielkov,
- 800 g práškového cukru,
- 3 PL octu,
- 400 g sekaných orechov,
- 300 g hrozienok,
- 300 g strúhanej čokolády
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame