Ingrediencie
- 250 g hladkej múky
- 150 g masla
- 1 vajce
- na plnku:
- 2 vajcia
- 150 g Nivy (niva originál, s figovou príchuťou, pikant a originál špeciál)
- 150 g mascarpone
- 75 g orechov
- 1 kg hrušiek
- citrón
- maslo
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Nivový tart s hruškami
Postup: Zmiešame múku, maslo izbovej teploty, vajce a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme a necháme 30 minút odpočinúť, zabalené do fólie, v chladničke. Pripravené cesto vložíme do formy a dáme ho predpiecť na 180 stupňov Celzia na 10 minút. Hrušky nakrájame na plátky, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nám nezhnedli. Zmiešame nadrvenú nivu, mascarpone, nasekané orechy, žĺtky a sneh z bielkov. Zmes vylejeme na cesto. Na vrch poukladáme hrušky s kúskami masla. Môžeme ešte pokvapkať citrónovou šťavou. Takto pripravený tart pečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút. Na záver dozdobíme nahrubo nasekanými orechmi a ešte dáme zapiecť na 180 stupňov na 15 minút.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 05. 02. 2017
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky
- 150 g masla
- 1 vajce
- na plnku:
- 2 vajcia
- 150 g Nivy (niva originál, s figovou príchuťou, pikant a originál špeciál)
- 150 g mascarpone
- 75 g orechov
- 1 kg hrušiek
- citrón
- maslo
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame