Nivový tart s hruškami - Tajomstvo mojej kuchyne

Nivový tart s hruškami

Maspoma

Postup: Zmiešame múku, maslo izbovej teploty, vajce a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme a necháme 30 minút odpočinúť, zabalené do fólie, v chladničke. Pripravené cesto vložíme do formy a dáme ho predpiecť na 180 stupňov Celzia na 10 minút. Hrušky nakrájame na plátky, pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nám nezhnedli. Zmiešame nadrvenú nivu, mascarpone, nasekané orechy, žĺtky a sneh z bielkov. Zmes vylejeme na cesto. Na vrch poukladáme hrušky s kúskami masla. Môžeme ešte pokvapkať citrónovou šťavou. Takto pripravený tart pečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút. Na záver dozdobíme nahrubo nasekanými orechmi a ešte dáme zapiecť na 180 stupňov na 15 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 05. 02. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu