Ingrediencie
- na korpus:
- 2 balenia sušienok
- 125 g masla
- na jablkovú vrstvu:
- 8 jabĺk
- 1 vanilkový cukor
- 1 škoricový cukor
- 4 PL kryštálového cukru
- 1 vanilkový puding (prášok)
- na tvarohovú vrstvu:
- 250 g tvarohu
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 smotanová nátierka Monica
- 150 g práškového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 50 g kakaa
- +
- 1 balíček piškót
- 100 ml rumu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Nepečená mramorovo-tvarohová torta s jablkami
Sušienky rozmixujeme alebo v igelitovom vrecku nadrobno rozdrvíme, spojíme so zmäknutým maslom a vytvoríme (najlepšie rukami) mastnú drobenku. Hmotu rovnomerne natlačíme na dno tortovej formy (priemer 28 cm) a dáme do chladničky vychladnúť.
Ošúpané jablká nakrájame na kocky, zalejeme do polovice vodou, zasypeme všetkými cukrami a varíme. Občas premiešame. V pohári asi v 100 ml studenej vody rozmiešame puding, pridáme ho do vriacich jabĺk a ešte chvíľku povaríme. Necháme chladiť a občas premiešame. Keď sú jablká skoro vychladnuté, ale nie ešte stuhnuté, natrieme plnku na korpus a zarovnáme. Na jablká navrstvíme piškóty, ktoré môžeme pokvapkať rumom a takto pripravené vložíme do chladničky.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
V 100 ml vody uvaríme kakao na kašu a dáme vychladnúť. Zmiešame tvaroh, smotanu, nátierku a cukry. Vyšľaháme do pevnejšej hmoty, ktorá nesteká. Oddelíme 1/3 krému a primiešame do nej kakaovú zmes.
Na korpus s jablkami a piškótami navrstvíme tvarohovú zmes, potom znova piškóty a na záver tvaroh spolu s kakaovým tvarohom, tak aby nám vznikol mramorový efekt.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 13. 01. 2019
Ingrediencie
- na korpus:
- 2 balenia sušienok
- 125 g masla
- na jablkovú vrstvu:
- 8 jabĺk
- 1 vanilkový cukor
- 1 škoricový cukor
- 4 PL kryštálového cukru
- 1 vanilkový puding (prášok)
- na tvarohovú vrstvu:
- 250 g tvarohu
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 smotanová nátierka Monica
- 150 g práškového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 50 g kakaa
- +
- 1 balíček piškót
- 100 ml rumu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame