Ingrediencie
- 4-5 jabĺk
- 80 g práškového cukru
- 80 g masla
- 1 PL mlieka
- 1 PL kakaa
- 1 PL škrobového prášku
- 10 PL kryštálového cukru
- 2 pudingové prášky (Zlatý klas)
- 1 balík piškót
- 1 PL rumu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Nepečená jablková torta
Jabĺčka ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Šupky uvaríme vo vode, precedíme a vývar necháme chvíľku vychladnúť. Jablká vložíme do hrnca, zalejeme asi 250 ml vody, pridáme kryštálový cukor a podusíme. Pudingové prášky poriadne rozmiešame v 200 ml vody, zmesou polejeme udusené jablká a varíme do zhustnutia.
Do šťavy zo šupiek pridáme rum a postupne namáčame piškóty. Takto pripravené ukladáme na dno tortovej formy. Prvú vrstvu piškót zalejeme jablkovou zmesou a postup ešte raz zopakujeme. Nakoniec na jablkovú hmotu naukladáme poslednú vrstvu piškót. Tortu necháme asi 5 hodín vychladnúť.
Maslo roztopíme nad parou, pridáme práškový cukor, kakao, škrobovú múčku a mlieko. Vymiešame do hladka. Na záver vychladnutú tortu polejeme polevou.
Šéfkuchár: Elena Tibenská | Recept z epizódy: 01. 12. 2019
Ingrediencie
- 4-5 jabĺk
- 80 g práškového cukru
- 80 g masla
- 1 PL mlieka
- 1 PL kakaa
- 1 PL škrobového prášku
- 10 PL kryštálového cukru
- 2 pudingové prášky (Zlatý klas)
- 1 balík piškót
- 1 PL rumu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame