Ingrediencie
- 1,5 hrnčeka trstinového cukru
- 1 hrnček oleja
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 4 hrnčeky strúhanej mrkvy
- 4 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- 2 ČL sódy bikarbony
- 1 ČL škorice
- štipka soli
- na krém:
- 400 g smotanovej nátierky
- kôra a šťava z jedného citróna
- práškový cukor podľa chuti
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Mrkvový koláč s citrónovým krémom
Vajcia a cukor vyšľaháme dopenista, pridáme olej a postupne vmiešame múku s práškom do pečiva a sódou bikarbonou. Pridáme štipku soli, škoricu a nakoniec vmiešame nastrúhanú mrkvu. Vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C približne 30 až 40 minút. Po vychladnutí potrieme polevou, ktorú pripravíme zmiešaním všetkých surovín na polevu.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 04. 10. 2020
Ingrediencie
- 1,5 hrnčeka trstinového cukru
- 1 hrnček oleja
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 4 hrnčeky strúhanej mrkvy
- 4 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- 2 ČL sódy bikarbony
- 1 ČL škorice
- štipka soli
- na krém:
- 400 g smotanovej nátierky
- kôra a šťava z jedného citróna
- práškový cukor podľa chuti
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame