Ingrediencie
- 1 mrkva
- 2 banány
- 3 vajíčka
- 100 g kvalitného masla
- 70 ml kvalitného mlieka
- 80 g pohánkovej múky (alebo špaldovej bielej hladkej)
- 100 g jemných ovsených vločiek
- 50 g strúhaného kokosu
- 50 g nastrúhanej horkej čokolády
- troška škorice
- ½ balíčka prášku do pečiva bez fosfátov (asi 7 g)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Mrkvovo – banánový chlebík
Mrkvu očistíme a postrúhame najemno. Pridáme 2 zrelé banány, ktoré roztlačíme vidličkou a vmiešame vajíčka. Dáme roztopiť maslo a pridáme ho do zmesi. Následne vlejeme mlieko. Postupne pridávame všetky suché ingrediencie a dobre premiešame. Ak by bolo cesto príliš husté, môžeme ho zriediť trochou mlieka. Cesto vylejeme do formy na biskupský chlebík, ktorú predtým vymažeme maslom. Vložíme do rúry vyhriatej na 170°C a pečieme asi 50-60 minút.
Chlebík podávame samotný alebo dozdobený podľa chuti.
Šéfkuchár: Nikol Chovancová | Recept z epizódy: 13. 10. 2020
Ingrediencie
- 1 mrkva
- 2 banány
- 3 vajíčka
- 100 g kvalitného masla
- 70 ml kvalitného mlieka
- 80 g pohánkovej múky (alebo špaldovej bielej hladkej)
- 100 g jemných ovsených vločiek
- 50 g strúhaného kokosu
- 50 g nastrúhanej horkej čokolády
- troška škorice
- ½ balíčka prášku do pečiva bez fosfátov (asi 7 g)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame