Mrežovník - Tajomstvo mojej kuchyne

Mrežovník

Maspoma

Všetky suroviny na cesto zmiešame, vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na cca 1 hodinu do chladničky odležať. ZO stuhnutého cesta oddelíme 1/3 a zvyšok rozvaľkáme do formy s priemerom 28 cm, ktorú sme vyložili papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou, nanesieme marhuľový džem a zo zvyšku cesta urobíme na vrch koláča mriežku, ktorú potrieme žĺtkom a pečieme asi 35 minút pri 180 stupňoch. Podávame so šľahačkou a s marhuľovým pyré, ktoré získame zmixovaním marhuľového kompótu a brandy.

Maspoma

Šéfkuchár: Evelyn | Recept z epizódy: 02. 02. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu