Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g hladkej múky,
- 200 g práškového cukru,
- 140 mletých a sekaných vlašských orechov ( na polovicu),
- 200 g masla,
- 4 žĺtky,
- 2 ČL škorice,
- 1 ČL korenia do perníkov,
- Kôra z 1 cirónu a 1 pomaranča,
- Štipka soli
- na dokončenie:
- 400 g marhuľového džemu,
- 1 žĺtok na potretie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Mrežovník
Všetky suroviny na cesto zmiešame, vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na cca 1 hodinu do chladničky odležať. ZO stuhnutého cesta oddelíme 1/3 a zvyšok rozvaľkáme do formy s priemerom 28 cm, ktorú sme vyložili papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou, nanesieme marhuľový džem a zo zvyšku cesta urobíme na vrch koláča mriežku, ktorú potrieme žĺtkom a pečieme asi 35 minút pri 180 stupňoch. Podávame so šľahačkou a s marhuľovým pyré, ktoré získame zmixovaním marhuľového kompótu a brandy.
Šéfkuchár: Evelyn | Recept z epizódy: 02. 02. 2014
Ingrediencie
- na cesto:
- 250 g hladkej múky,
- 200 g práškového cukru,
- 140 mletých a sekaných vlašských orechov ( na polovicu),
- 200 g masla,
- 4 žĺtky,
- 2 ČL škorice,
- 1 ČL korenia do perníkov,
- Kôra z 1 cirónu a 1 pomaranča,
- Štipka soli
- na dokončenie:
- 400 g marhuľového džemu,
- 1 žĺtok na potretie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame