Ingrediencie
- (na formu s priemerom 24 cm)
- na cesto:
- 100 g hladkej múky,
- 100 g polohrubej múky,
- 100 g masla,
- 1 vajce,
- 2-3 PL studenej vody,
- na náplň:
- 500 g mäkkého tvarohu,
- 250 g kyslej smotany,
- 2 vanilkové cukry,
- 2-3 PL krupicového cukru,
- 3 vajcia,
- 100 g horkej čokolády s obsahom kakaa 50-60 %
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Mramorový tvarohový koláč
Obidve múky zmiešame, pridáme maslo nakrájané na kúsky, celé vajce a vypracujeme tuhé nelepivé cesto, do ktorého môžeme podľa potreby pridať studenú vodu. Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 10-15 minút do chladničky. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 2 mm, vystelieme ním dno plechu na pečenie, popicháme vidličkou a pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Tvaroh vymiešame so smotanou, postupne po jednom zašľaháme vajcia, vanilkový a krupicový cukor. Polovicu plnky dáme do misy a zmiešame ju s mierne vychladnutou no stále tekutou čokoládou. Na predpečený korpus dáme do stredu 2 lyžice bielej plnky, presne do stredu masy zasa 2 lyžice tmavej…takto opakujeme pokiaľ neminieme všetok obsah oboch plniek. Jednotlivé vrstvy sa pod ťarchou vrchných vrstiev pomaly roztekajú po celej ploche predpečeného korpusu. Pečieme pri teplote 160 stupňov asi 35-40 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 13. 01. 2013
Ingrediencie
- (na formu s priemerom 24 cm)
- na cesto:
- 100 g hladkej múky,
- 100 g polohrubej múky,
- 100 g masla,
- 1 vajce,
- 2-3 PL studenej vody,
- na náplň:
- 500 g mäkkého tvarohu,
- 250 g kyslej smotany,
- 2 vanilkové cukry,
- 2-3 PL krupicového cukru,
- 3 vajcia,
- 100 g horkej čokolády s obsahom kakaa 50-60 %
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame