Ingrediencie
- 150 g Palmarinu,
- 30 g droždia,
- 500 g hladkej múky,
- 50 g polohrubej múky,
- 150 g práškového cukru,
- 20 g kryštálového cukru,
- 600 ml mlieka,
- 1 vanilínový cukor,
- 50 g mandľových lupienkov,
- 250 g mletého maku,
- 250 g mletých orechov,
- 1 citrón,
- 5 vajec,
- štipka soli,
- mletá škorica,
- 300 g slivkového lekváru,
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Moravské kysnuté koláče
Malú časť mlieka zohrejem, pridáme trošku cukru, droždie a necháme vykysnúť cca 15 min. Hladkú múku zmiešame so 400 ml mlieka , pridáme Palmarin, 120 g práškového cukru, vanilínový cukor, citrónovú kôru, štipku soli , 4 žĺtky a po vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme ho utierkou a necháme kysnúť. V mlieku uvaríme mak a orechy a pridáme cukor, do orechov pridáme škoricu, do maku rum. Z vykysnutého cesta robíme malé guľky , do stredu dáme slivkový lekvár, naň makovú plnku a posypeme mandľovými lupienkami. Buchty striedavo plníme makom a orechmi. Kraje potrieme žĺtkom. Na vrch dáme posýpku, ktorú pripravíme zmiešaním 30 g Palmarinu, 50 g polohrubej múky a 30 g práškového cukru. Pečieme pri 180 stupňoch cca 15 min. Hotové, ešte teplé buchty môžeme namáčať do rozpusteného masla a posypať práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 26. 01. 2014
Ingrediencie
- 150 g Palmarinu,
- 30 g droždia,
- 500 g hladkej múky,
- 50 g polohrubej múky,
- 150 g práškového cukru,
- 20 g kryštálového cukru,
- 600 ml mlieka,
- 1 vanilínový cukor,
- 50 g mandľových lupienkov,
- 250 g mletého maku,
- 250 g mletých orechov,
- 1 citrón,
- 5 vajec,
- štipka soli,
- mletá škorica,
- 300 g slivkového lekváru,
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame