Moravské kysnuté koláče - Tajomstvo mojej kuchyne

Moravské kysnuté koláče

Maspoma

Malú časť mlieka zohrejem,  pridáme trošku cukru, droždie  a necháme vykysnúť cca 15 min. Hladkú múku zmiešame so 400 ml mlieka , pridáme Palmarin, 120 g práškového cukru, vanilínový cukor, citrónovú kôru, štipku soli , 4 žĺtky a po vykysnutý  kvások.  Vypracujeme hladké cesto,  prikryjeme ho utierkou a necháme kysnúť.  V mlieku  uvaríme  mak a orechy a pridáme cukor, do orechov pridáme  škoricu,  do maku rum.  Z vykysnutého cesta robíme malé guľky ,  do stredu dáme slivkový lekvár,  naň makovú plnku a posypeme mandľovými lupienkami.  Buchty striedavo plníme makom a orechmi.  Kraje potrieme žĺtkom.  Na vrch dáme posýpku, ktorú  pripravíme zmiešaním 30 g Palmarinu, 50 g polohrubej múky a 30 g práškového cukru. Pečieme pri 180 stupňoch cca 15 min.  Hotové,  ešte teplé buchty môžeme namáčať do rozpusteného masla a posypať práškovým cukrom.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 26. 01. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu