Ingrediencie
- 400 g hladkej múky,
- 120 g práškového cukru,
- 1 Heru,
- ½ prášku do pečiva,
- 4 žĺtky,
- Na plnku:
- 2 kg jabĺk,
- kryštálový cukor,
- rozbité lieskové orechy,
- hrsť hrozienok,
- 2 vanilkové cukry,
- škoricu (prípadne 2x škoricový cukor),
- 4 bielka,
- 4 PL práškového cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Mňamkoláč Karin Majtánovej a Andrey Vadkerti
Múku, cukor, Heru, žĺtky a prášok do pečiva zmiešame a vypracujeme cesto. 1/3 z neho dáme do mrazničky a 2/3 natiahneme na suchý plech.
Plnku z postrúhaných jabĺk, cukru, orechov, hrozienok a škorice natrieme na cesto. Na vrch natrieme sneh zo 4 bielkov, do ktorého sme pridali 4 lyžice práškového cukru. Poslednú tretinu cesta vyberieme z mrazničky a nastrúhame na vrch koláča. Pečieme asi 30 minút.
Šéfkuchár: Andrea Vadkerti | Recept z epizódy: 15. 11. 2009
Ingrediencie
- 400 g hladkej múky,
- 120 g práškového cukru,
- 1 Heru,
- ½ prášku do pečiva,
- 4 žĺtky,
- Na plnku:
- 2 kg jabĺk,
- kryštálový cukor,
- rozbité lieskové orechy,
- hrsť hrozienok,
- 2 vanilkové cukry,
- škoricu (prípadne 2x škoricový cukor),
- 4 bielka,
- 4 PL práškového cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame