Ingrediencie
- na korpus:
- 4 vajcia
- 250 g kryštálového cukru
- 150 ml vlažnej vody
- 250 g polohrubej múky
- ½ prášku do pečiva
- 150 g oleja
- na plnku:
- 700 ml zaváraných čučoriedok
- 1 pudingový prášok Zlatý klas
- 1 PL hladkej múky
- 250 g masla
- 200 g práškového cukru
- na polevu:
- 250 g bielej čokolády
- 50 g stuženého tuku
- +
- čerstvé čučoriedky a zelená čokoláda na dozdobenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Miňov čučoriedkový koláč
Žĺtky oddelíme od bielkov a v robote vymiešame spolu s cukrom do penista. Postupne prilejeme vlažnú vodu a dobre premiešame. Znížime obrátky a tiež postupne pridáme múku s práškom do pečiva, olej a nakoniec ručne zapracujeme sneh z bielkov. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech s papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi 15-20 minút.
Na plnku scedíme čučoriedkový kompót a zo 400 ml šťavy, hladkej múky a Zlatého klasu uvaríme puding. Pridáme čučoriedky, premiešame, odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme do penista a postupne po lyžiciach primiešame vychladnutý čučoriedkový puding. Takto pripravený krém rovnomerne nanesieme na vychladnutý korpus a dáme schladiť. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu so stuženým tukom, necháme chvíľku vychladnúť a polevu rozotrieme na koláč. Hotový koláč necháme stuhnúť pri izbovej teplote, nakrájame na kocky a dozdobíme čerstvými čučoriedkami a zelenou čokoládou.
Šéfkuchár: Miroslav Macuľa | Recept z epizódy: 20. 02. 2022
Ingrediencie
- na korpus:
- 4 vajcia
- 250 g kryštálového cukru
- 150 ml vlažnej vody
- 250 g polohrubej múky
- ½ prášku do pečiva
- 150 g oleja
- na plnku:
- 700 ml zaváraných čučoriedok
- 1 pudingový prášok Zlatý klas
- 1 PL hladkej múky
- 250 g masla
- 200 g práškového cukru
- na polevu:
- 250 g bielej čokolády
- 50 g stuženého tuku
- +
- čerstvé čučoriedky a zelená čokoláda na dozdobenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame