Ingrediencie
- na cesto:
- 100 g masla
- 150 g krupicového cukru
- 4 PL medu
- 1 KL jedlej sódy
- 1 vajce
- 2 PL plnotučného mlieka
- 450 g hladkej múky
- + múka na vyvaľkanie
- na krém:
- 200 ml plnotučného mlieka
- 3 PL hladkej múky
- 200 g zmäknutého masla
- 150 g práškového cukru
- 1 žĺtok
- 100 g orechov
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Medovník
Maslo, cukor, med, sódu, vajce a mlieko dáme do misy. Misu položíme na kastrólik s horúcou vodou a šľaháme metličkou, pokiaľ bude mať zmes hladkú konzistenciu a cukor sa nerozpustí, potom odstavíme. Postupne do zmesi zašľaháme múku, cesto preložíme na dosku a prepracujeme rukami, zabalíme ho do fólie na necháme min. hodinu odpočívať v chladničke. Potom cesto rozdelíme na 7 rovnakých dielov a vyvaľkáme na asi 2 milimetre, vykrojíme kruh s priemerom 20 cm, položíme ho na pekáč a pečieme pri 170 stupňoch asi 3-4 min. Takto upečieme 7 rovnakých kruhov a nakoniec aj odrezky z cesta.
Krém: Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom a žĺtkom vyšľaháme do peny a postupne vmiešame aj vychladnutú kašu.
Pláty potrieme krémom a zlepujeme. Nakoniec krémom potrieme aj vrch a boky medovníka.
Upečené odrezky z cesta rozdrvíme a zmiešame s nahrubo posekanými orechmi. Touto zmesou celú tortu obalíme, necháme odstáť na chladnom mieste.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 28. 02. 2016
Ingrediencie
- na cesto:
- 100 g masla
- 150 g krupicového cukru
- 4 PL medu
- 1 KL jedlej sódy
- 1 vajce
- 2 PL plnotučného mlieka
- 450 g hladkej múky
- + múka na vyvaľkanie
- na krém:
- 200 ml plnotučného mlieka
- 3 PL hladkej múky
- 200 g zmäknutého masla
- 150 g práškového cukru
- 1 žĺtok
- 100 g orechov
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame