Medovník - Tajomstvo mojej kuchyne

Medovník

Maspoma

Maslo, cukor, med, sódu, vajce a mlieko dáme do misy. Misu položíme na kastrólik s horúcou vodou a šľaháme metličkou, pokiaľ bude mať zmes hladkú konzistenciu a cukor sa nerozpustí, potom odstavíme. Postupne do zmesi  zašľaháme  múku, cesto preložíme na dosku a prepracujeme rukami, zabalíme ho do fólie na necháme min. hodinu odpočívať v chladničke. Potom cesto  rozdelíme na 7 rovnakých dielov  a vyvaľkáme na asi 2 milimetre, vykrojíme  kruh s priemerom 20 cm, položíme ho  na pekáč  a pečieme pri 170 stupňoch asi 3-4 min. Takto upečieme 7 rovnakých kruhov a nakoniec aj odrezky z cesta.

Krém:  Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo s cukrom a žĺtkom vyšľaháme do peny a postupne vmiešame aj vychladnutú kašu.

Pláty potrieme krémom a zlepujeme. Nakoniec krémom potrieme aj vrch a boky medovníka.

Upečené odrezky z cesta rozdrvíme a zmiešame s nahrubo posekanými orechmi. Touto zmesou  celú tortu obalíme, necháme odstáť na chladnom mieste.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 28. 02. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu