Medové pohladenie - Tajomstvo mojej kuchyne

Medové pohladenie

Maspoma

Cukor, med a maslo rozpustíme v hrnci a potom mierne ochladíme. Vmiešame vajcia, pridáme múku so sódou bikarbonou a vypracujeme cesto, ktoré potom rozdelíme na 3 časti. Vyvaľkáme a 2 z nich pečieme na obrátenom plechu pri 180 stupňoch asi 10 minút.

V hrnci s hrubým dnom na miernom ohni roztopíme kryš.cukor na karamel, vmiešame maslo, med a nahrubo posekané orechy. Griláž necháme vychladnúť a potom ju rozotrieme na tretí diel rozvaľkaného cesta. Pečieme pri 180 stupňoch asi 15-20 minút.

Zlaté klasy rozmiešame v mlieku, privedieme do varu a ochladíme. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom do penista a nakoniec vmiešame do pudingu zo Zlatého klasu.

Na upečený spodný plát dáme polovicu krému. Priložíme druhý plát, ktorý je odspodu natretý džemom a na vrch naložíme druhú polovicu krému. Na to položíme tretí plát s grilážou.

Koláč necháme odstáť v chlade.

Maspoma

Šéfkuchár: Ľubica Slivková | Recept z epizódy: 14. 12. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu