Ingrediencie
- na cesto:
- 150 g práškového cukru,
- 2 PL medu,
- 100 g masla,
- 2 vajcia,
- 450 g hladkej múky,
- 1 KL sódy bikarbony
- na krém:
- 2 Zlaté klasy,
- 500 ml mlieka,
- 140 g práškového cukru,
- 1 vanilínový cukor,
- 250 g masla,
- lekvár ( marhuľový alebo ríbezľový)
- na griláž:
- 100 g kryštálového cukru,
- 120 g masla,
- 2 PL medu,
- 300 g vlašských orechov
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Medové pohladenie
Cukor, med a maslo rozpustíme v hrnci a potom mierne ochladíme. Vmiešame vajcia, pridáme múku so sódou bikarbonou a vypracujeme cesto, ktoré potom rozdelíme na 3 časti. Vyvaľkáme a 2 z nich pečieme na obrátenom plechu pri 180 stupňoch asi 10 minút.
V hrnci s hrubým dnom na miernom ohni roztopíme kryš.cukor na karamel, vmiešame maslo, med a nahrubo posekané orechy. Griláž necháme vychladnúť a potom ju rozotrieme na tretí diel rozvaľkaného cesta. Pečieme pri 180 stupňoch asi 15-20 minút.
Zlaté klasy rozmiešame v mlieku, privedieme do varu a ochladíme. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom do penista a nakoniec vmiešame do pudingu zo Zlatého klasu.
Na upečený spodný plát dáme polovicu krému. Priložíme druhý plát, ktorý je odspodu natretý džemom a na vrch naložíme druhú polovicu krému. Na to položíme tretí plát s grilážou.
Koláč necháme odstáť v chlade.
Šéfkuchár: Ľubica Slivková | Recept z epizódy: 14. 12. 2014
Ingrediencie
- na cesto:
- 150 g práškového cukru,
- 2 PL medu,
- 100 g masla,
- 2 vajcia,
- 450 g hladkej múky,
- 1 KL sódy bikarbony
- na krém:
- 2 Zlaté klasy,
- 500 ml mlieka,
- 140 g práškového cukru,
- 1 vanilínový cukor,
- 250 g masla,
- lekvár ( marhuľový alebo ríbezľový)
- na griláž:
- 100 g kryštálového cukru,
- 120 g masla,
- 2 PL medu,
- 300 g vlašských orechov
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame