Ingrediencie
- 250 ml mlieka
- 4 PL hnedého cukru
- 20 g masla
- 100 g hladkej špaldovej múky
- vanilkový extrakt
- 80 g sušených marhúľ
- 80 g sušených brusníc
- 160 g mandľových lupienkov
- 100 g bielej čokolády
- 100 g mliečnej čokolády
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Marokanky
Do mlieka vmiešame múku, cukor a maslo a za stáleho miešania zahrievame. Sušené ovocie nakrájame nadrobno a spolu s mandľovými lupienkami primiešame k zmesi. Pridáme vanilkový extrakt a miešame do zhustnutia. Zmes necháme vychladnúť. Tvarujeme koláčiky, ktoré ukladáme na plech. Pečieme pri 170 stupňoch cca 20-30 minút. Hotové marokánky namáčame v bielej a mliečnej čokoláde, ktoré sme rozpustili vo vodnom kúpeli.
Šéfkuchár: Alexandra Grof | Recept z epizódy: 14. 12. 2015
Ingrediencie
- 250 ml mlieka
- 4 PL hnedého cukru
- 20 g masla
- 100 g hladkej špaldovej múky
- vanilkový extrakt
- 80 g sušených marhúľ
- 80 g sušených brusníc
- 160 g mandľových lupienkov
- 100 g bielej čokolády
- 100 g mliečnej čokolády
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame