Ingrediencie
- 6 vajec,
- 200 g práškového cukru,
- 1 vanilkový lusk,
- kôra z 1 citróna,
- 1 KL škorice,
- 200 g opražených mletých mandlí,
- 1 PL oleja,
- maslo na vymastenie formy
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Mandľový koláč z Malorky
Žĺtky oddelíme od bielkov, z bielkov spolu so 100 g práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky šľaháme so zvyšným cukrom do peny, pridáme vnútro vanilkového lusku, škoricu a kôru z citróna. Potom ručne zľahka primiešame sneh, mleté mandle a olej. Formu vymastíme maslom, vlejeme cesto a pečieme pri 150 stupňoch asi 45 minút. Podávame posypané práškovým cukrom s mandľovou zmrzlinou.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 06. 05. 2012
Ingrediencie
- 6 vajec,
- 200 g práškového cukru,
- 1 vanilkový lusk,
- kôra z 1 citróna,
- 1 KL škorice,
- 200 g opražených mletých mandlí,
- 1 PL oleja,
- maslo na vymastenie formy
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame