Ingrediencie
- 120 g ghee masla
- 110 g kokosového cukru
- 3 PL medu
- 1 vanilkový lusk (alebo vanilková pasta)
- citrónová kôra z dvoch BIO citrónov
- 4 vajcia
- 240 g mandľovej múky
- 300 g riccoty (alebo mascarpone)
- štipka soli
- mandľové lupienky na posypanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Mandľový koláč s riccotou a citrónovou kôrou
Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia (teplovzdušnú na 150 stupňov). Zoškriabeme vnútro vanilkového lusku a zmiešame ho s maslom, 70 g cukru, medom, citrónovou kôrou a všetko dobre vyšľaháme. Do zmesi po jednom pridávame žĺtky, múku a pomaly premiešame. Na záver pomaly, najlepšie ručne, vmiešame riccotu. Ďalej vyšľaháme sneh z bielkov, 40 g cukru a štipky soli. Šľaháme do tuha, kým sa nám nevytvorí lesklá snehová špička, ktorú po lyžičkách primiešame do zmesi. Hotový koláč vylejeme do formy s priemerom 24 cm a dozdobíme plátkami mandlí. Pečieme pri teplote 170-180 stupňov Celzia (150 stupňov teplovzdušná)približne 45-50 minút.
Šéfkuchár: Lucia Lužinská | Recept z epizódy: 17. 02. 2018
Ingrediencie
- 120 g ghee masla
- 110 g kokosového cukru
- 3 PL medu
- 1 vanilkový lusk (alebo vanilková pasta)
- citrónová kôra z dvoch BIO citrónov
- 4 vajcia
- 240 g mandľovej múky
- 300 g riccoty (alebo mascarpone)
- štipka soli
- mandľové lupienky na posypanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame