Mandľový koláč s riccotou a citrónovou kôrou - Tajomstvo mojej kuchyne

Mandľový koláč s riccotou a citrónovou kôrou

Maspoma

Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia (teplovzdušnú na 150 stupňov).  Zoškriabeme vnútro vanilkového lusku a zmiešame ho s maslom, 70 g cukru, medom, citrónovou kôrou a všetko dobre vyšľaháme. Do zmesi po jednom pridávame žĺtky, múku a pomaly premiešame. Na záver pomaly, najlepšie ručne, vmiešame riccotu. Ďalej vyšľaháme sneh z bielkov, 40 g cukru a štipky soli. Šľaháme do tuha, kým sa nám nevytvorí lesklá snehová špička, ktorú po lyžičkách primiešame do zmesi. Hotový koláč vylejeme do formy s priemerom 24 cm a dozdobíme plátkami mandlí. Pečieme pri teplote 170-180 stupňov Celzia (150 stupňov teplovzdušná)približne 45-50 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Lucia Lužinská | Recept z epizódy: 17. 02. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu