Mandľovo-tvarohový koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Mandľovo-tvarohový koláč

Maspoma

Na korpus   pripravíme cesto zmiešaním všetkých surovín, rozvaľkáme ho, rozdelíme na kúsky a pečieme na plechu s papierom na pečenie v rúre vyhriatej na  180 stupňov Celzia približne  15 minút. Po vychladnutí sušienky roztlačíme, resp. rozmixujeme, premiešame s rozpusteným maslom a natlačíme do tortovej formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 8 minút. Po dopečení necháme  vychladnúť.

Na náplň rozmixujeme mascarpone do krémovej konzistencie pri vyšších otáčkach a ostatné ingrediencie postupne zapracujeme do náplne pri nízkych otáčkach. Kyslú  smotanu primiešame ručne.

Na korpus navrstvíme džem rozriedený trochou vody, ovocie a plnku. Pečieme najskôr 10 minút pri teplote 200 stupňov Celzia a 50 minút  pri teplote 130 stupňov Celzia. Nakoniec necháme 2 hodiny postáť a potom natrieme poslednú vrstvu z kyslej smotany, limetky a cukru.

Koláč je najlepší  na druhý deň. Môžeme ho dozdobiť podľa vlastného vkusu,  napr. jedlými kvetmi, mandľovými lupienkami.

Maspoma

Šéfkuchár: Mária Csenkeyová | Recept z epizódy: 14. 10. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu