Ingrediencie
- na korpus:
- 200 g masla
- 150 g pohánkovej múky
- 100 g mandľovej múky
- 3 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- +
- malinový džem
- 140 g rozpusteného masla na sušienky
- maliny, čučoriedky (resp. ľubovoľné ovocie)
- na plnku:
- 500 g mascarpone
- 250 g tvarohu
- 100 g kyslej smotany
- 150 g trstinového cukru
- 3 vajcia
- 1 vanilkový struk
- na vrchnú vrstvu:
- 300 g kyslej smotany
- 2 limetky
- cukor
- +
- jedlé kvety, mandľové lupienky (na ozdobu)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Mandľovo-tvarohový koláč
Na korpus pripravíme cesto zmiešaním všetkých surovín, rozvaľkáme ho, rozdelíme na kúsky a pečieme na plechu s papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 15 minút. Po vychladnutí sušienky roztlačíme, resp. rozmixujeme, premiešame s rozpusteným maslom a natlačíme do tortovej formy. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 8 minút. Po dopečení necháme vychladnúť.
Na náplň rozmixujeme mascarpone do krémovej konzistencie pri vyšších otáčkach a ostatné ingrediencie postupne zapracujeme do náplne pri nízkych otáčkach. Kyslú smotanu primiešame ručne.
Na korpus navrstvíme džem rozriedený trochou vody, ovocie a plnku. Pečieme najskôr 10 minút pri teplote 200 stupňov Celzia a 50 minút pri teplote 130 stupňov Celzia. Nakoniec necháme 2 hodiny postáť a potom natrieme poslednú vrstvu z kyslej smotany, limetky a cukru.
Koláč je najlepší na druhý deň. Môžeme ho dozdobiť podľa vlastného vkusu, napr. jedlými kvetmi, mandľovými lupienkami.
Šéfkuchár: Mária Csenkeyová | Recept z epizódy: 14. 10. 2018
Ingrediencie
- na korpus:
- 200 g masla
- 150 g pohánkovej múky
- 100 g mandľovej múky
- 3 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- +
- malinový džem
- 140 g rozpusteného masla na sušienky
- maliny, čučoriedky (resp. ľubovoľné ovocie)
- na plnku:
- 500 g mascarpone
- 250 g tvarohu
- 100 g kyslej smotany
- 150 g trstinového cukru
- 3 vajcia
- 1 vanilkový struk
- na vrchnú vrstvu:
- 300 g kyslej smotany
- 2 limetky
- cukor
- +
- jedlé kvety, mandľové lupienky (na ozdobu)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame