Ingrediencie
- 600 g celých neošúpaných mandarínok (ideálne bez kôstok)
- ¾ šálky hnedého trstinového cukru
- 1 ČL prášku do pečiva
- 6 vajec
- 2 šálky mletých mandlí alebo mandľovej múky
- 1 KL sódy bikarbóny
- čokoláda na dozdobenie
- zmrzlina
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Mandarínkový koláč so zmrzlinou
Neošúpané mandarínky povaríme asi 5 minút vo vode, do ktorej sme pridali sódu bikarbónu. Zlejeme, opláchneme, vložíme do čistej vody a varíme ďalších asi 40 minút. Celé vyberieme, necháme vychladnúť a rozmixujeme. Vajcia vymiešame dopenista, pridáme cukor, prášok do pečiva, rozmixované mandarínky , mleté mandle a premiešame. Zmes vylejeme do tortovej formy, ktorú sme vytreli maslom a vysypali mletými mandľami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 50 minút. Na záver koláč dozdobíme čokoládovými hoblinkami a podávame so zmrzlinou.
Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 04. 07. 2021
Ingrediencie
- 600 g celých neošúpaných mandarínok (ideálne bez kôstok)
- ¾ šálky hnedého trstinového cukru
- 1 ČL prášku do pečiva
- 6 vajec
- 2 šálky mletých mandlí alebo mandľovej múky
- 1 KL sódy bikarbóny
- čokoláda na dozdobenie
- zmrzlina
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame