Ingrediencie
- 3 žĺtky,
- 100 g masla,
- 100 g kryštálového cukru,
- 200 g hladkej múky,
- štipka soli
- na plnku:
- 2 celé vajcia,
- 3 žĺtky,
- 125 g kryštálového cukru,
- 1 vanilkový struk,
- 2 PL kukuričného škrobu – Gustinu,
- 600 ml smotany na šľahanie,
- 150 g malín,
- tymian
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Malinový koláč s tymianom
Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne pridávame žĺtky, nakoniec vmiešame múku a štipku soli. Vypracujeme cesto, zabalíme ho do fólie a necháme cca 15 minút odpočívať v chladničke. Potom cesto roztlačíme do vymastenej a hladkou múkou vysypanej formy a prikryjeme papierom na pečenie, na ktorý uložíme fazuľu. Pečieme pri 190 stupňoch asi 10 minút. Potom fazuľu s papierom odstránime a dopekáme ešte asi 5-7 minút pri 170 stupňoch.
Na plnku vyšľaháme vajcia aj žĺtky s cukrom, pridáme semienka z vanilkového struku a škrob. V hrnčeku zohrejeme smotanu s vetvičkami tymianu a privedieme k varu. Necháme vychladnúť a zmiešame s vaječnou zmesou. Plnku vylejeme na predpečený korpus, posypeme malinami a lístočkami tymianu a pečieme pri 170 stupňoch asi 25-30 minút.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 15. 06. 2014
Ingrediencie
- 3 žĺtky,
- 100 g masla,
- 100 g kryštálového cukru,
- 200 g hladkej múky,
- štipka soli
- na plnku:
- 2 celé vajcia,
- 3 žĺtky,
- 125 g kryštálového cukru,
- 1 vanilkový struk,
- 2 PL kukuričného škrobu – Gustinu,
- 600 ml smotany na šľahanie,
- 150 g malín,
- tymian
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame