Ingrediencie
- na korpus:
- 5 vajec
- 150 g kryštálového cukru
- 120 g hladkej múky
- 50 g kakaa ( tmavé)
- 5 PL oleja
- soľ
- na smotanový malinový krém :
- 250 g živočíšnej smotany
- 250 g mascarpone
- 200 g bielej kvalitnej čokolády
- 200 g malinového pyré
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Malinová torta
Bielky oddelíme od žĺtkov. Do bielkov pridáme štipku soli a na najvyššom stupni šľaháme do tuhej peny. Postupne do nej zašľaháme asi na trikrát cukor. Hmota musí byť dobre vyšľahaná a pevná. Do takto pripravenej hmoty pri malých otáčkach pomaly primiešame olej a žĺtky . Múku premiešame s kakaom a spolu preosejeme do pripravenej masy, zľahka premiešame a nalejeme do pripravenej tortovej formy. Pečieme pri teplote 150 stupňov približne 40 minút.
Z čerstvých malín a 50 g cukru si uvaríme malinové pyré, ktorým budeme potierať korpus a aj ochutíme krém.
V nádobe zohrejeme v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli bielu čokoládu. Ak je dobre a na hladko rozpustená, pridáme do nej 200 g malinového pyré a spolu premiešame na hladkú hmotu. V druhej nádobe vyšľaháme živočíšnu smotanu a mascarpone do hladkej hustej masy. Do takto pripravenej smotanovej hmoty pridáme pripravenú hmotu z bielej čokolády a malín a spolu zľahka premiešame.
Upečený čokoládový korpus prerežeme a natrieme malinovým pyré, môžeme na korpus poukladať aj čerstvé maliny. Na takto pripravený korpus , ktorý sme vložili naspäť do formy navrstvíme smotanovo malinový krém a necháme v chlade stuhnúť – najlepšie do druhého dňa.
Po stuhnutí tortu vyberieme z tortového rámu a dokončíme podľa vlastnej fantázie.
Šéfkuchár: Malinová torta | Recept z epizódy: 21. 02. 2016
Ingrediencie
- na korpus:
- 5 vajec
- 150 g kryštálového cukru
- 120 g hladkej múky
- 50 g kakaa ( tmavé)
- 5 PL oleja
- soľ
- na smotanový malinový krém :
- 250 g živočíšnej smotany
- 250 g mascarpone
- 200 g bielej kvalitnej čokolády
- 200 g malinového pyré
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame