Malinová Charlotta - Tajomstvo mojej kuchyne

Malinová Charlotta

Maspoma

Postup: Žĺtky vyšľaháme s 90 g cukru a vanilkovým cukrom do peny. Zvlášť vyšľaháme z bielkov sneh spolu s 30 g cukru a soľou. Bielkový sneh zmiešame so žĺtkovou penou, pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva. Pripravené cesto nanesieme pomocou zdobiaceho vrecka do vymastených piškótových foriem, pocukrujeme a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 12 minút. Ak si chceme pripraviť dvojfarebné napr. kakaové piškóty, pridáme do múky 3-4 ČL kakaa.
Na plnku zmiešame kryštálový cukor, vodu, šťavu z citróna a povaríme. Cukrový sirup a maliny rozmixujeme a pridáme želatínu, ktorú sme si predtým pripravili podľa návodu. Zmes precedíme a dochutíme trochou pomarančového džúsu. Mascarpone zmiešame s cukrom a asi 100 ml šľahačky. Zvyšnú šľahačku ušľaháme spolu so stužovačom, pridáme k mascarpone a premiešame.
Z upečených piškót odkrojíme spodok a namáčame ich do zmesi z mascarpone a šľahačky. Piškóty lepíme do vymastenej formy s priemerom 18 cm striedavo jednu bielu a jednu tmavú- čokoládovú. Ďalšie piškóty namáčame do malinovej zmesi a ukladáme na dno formy. Potrieme zmesou z mascarpone a šľahačky . Takto postupne vrstvíme a končíme zmesou mascarpone a šľahačky, ktorú zalejeme malinovou polevou. Dáme stuhnúť do chladničky.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 09. 04. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu