Ingrediencie
- na piškóty (45 ks):
- 210 g hladkej múky
- 120 g práškového cukru
- 6 vajec (3 žĺtky a 3 bielky)
- 2 bal. vanilkového cukru Dr. Oetker
- 1,5 bal. bezfosfátového prášku do pečiva Dr.Oetker
- 3-4 ČL kakaa
- štipka soli
- kryštálový cukor na posypanie
- na plnku:
- 300 g malín
- 200 g kryštálového cukru
- 200 ml vody
- ½ citróna
- 3-4 ks želatíny v plátkoch Dr.Oetker
- 600 ml šľahačky (35%)
- 200 g mascarpone
- 2 PL práškového cukru
- 200 ml pomarančového džúsu
- 1 bal. stužovač Smetafix Dr. Oetker
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Malinová Charlotta
Postup: Žĺtky vyšľaháme s 90 g cukru a vanilkovým cukrom do peny. Zvlášť vyšľaháme z bielkov sneh spolu s 30 g cukru a soľou. Bielkový sneh zmiešame so žĺtkovou penou, pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva. Pripravené cesto nanesieme pomocou zdobiaceho vrecka do vymastených piškótových foriem, pocukrujeme a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 12 minút. Ak si chceme pripraviť dvojfarebné napr. kakaové piškóty, pridáme do múky 3-4 ČL kakaa.
Na plnku zmiešame kryštálový cukor, vodu, šťavu z citróna a povaríme. Cukrový sirup a maliny rozmixujeme a pridáme želatínu, ktorú sme si predtým pripravili podľa návodu. Zmes precedíme a dochutíme trochou pomarančového džúsu. Mascarpone zmiešame s cukrom a asi 100 ml šľahačky. Zvyšnú šľahačku ušľaháme spolu so stužovačom, pridáme k mascarpone a premiešame.
Z upečených piškót odkrojíme spodok a namáčame ich do zmesi z mascarpone a šľahačky. Piškóty lepíme do vymastenej formy s priemerom 18 cm striedavo jednu bielu a jednu tmavú- čokoládovú. Ďalšie piškóty namáčame do malinovej zmesi a ukladáme na dno formy. Potrieme zmesou z mascarpone a šľahačky . Takto postupne vrstvíme a končíme zmesou mascarpone a šľahačky, ktorú zalejeme malinovou polevou. Dáme stuhnúť do chladničky.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 09. 04. 2017
Ingrediencie
- na piškóty (45 ks):
- 210 g hladkej múky
- 120 g práškového cukru
- 6 vajec (3 žĺtky a 3 bielky)
- 2 bal. vanilkového cukru Dr. Oetker
- 1,5 bal. bezfosfátového prášku do pečiva Dr.Oetker
- 3-4 ČL kakaa
- štipka soli
- kryštálový cukor na posypanie
- na plnku:
- 300 g malín
- 200 g kryštálového cukru
- 200 ml vody
- ½ citróna
- 3-4 ks želatíny v plátkoch Dr.Oetker
- 600 ml šľahačky (35%)
- 200 g mascarpone
- 2 PL práškového cukru
- 200 ml pomarančového džúsu
- 1 bal. stužovač Smetafix Dr. Oetker
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame