Ingrediencie
- 200 g masla
- 250 g práškového cukru
- 6 vajec
- 1 bal. vanilínového cukru
- ¼ bal. kypriaceho prášku
- citrónová kôra z chemicky neošetreného citrónu
- 300 g mletého maku
- 7 g hrubej múky
- pohár vykôstkovaných višní
- štipka soli
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Makový koláč s višňami
Cukor, žĺtky a maslo dobre vymiešame, pridáme vanilínový cukor, citrónovú kôru, pomletý mak, múku a kypriaci prášok. Zľahka spracujeme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do cesta, ktoré vylejeme na vymastený, múkou posypaný plech. Na vrch poukladáme vykôstkované višne a dáme piecť do rúry predhriatej na 200 stupňov. Pečieme asi 20-30 minút. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.
Šéfkuchár: Zuzana Dančiaková | Recept z epizódy: 22. 11. 2015
Ingrediencie
- 200 g masla
- 250 g práškového cukru
- 6 vajec
- 1 bal. vanilínového cukru
- ¼ bal. kypriaceho prášku
- citrónová kôra z chemicky neošetreného citrónu
- 300 g mletého maku
- 7 g hrubej múky
- pohár vykôstkovaných višní
- štipka soli
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame