Ingrediencie
- na cesto:
- 375 g hladkej múky,
- 3 KL prášku d pečiva,
- 75 g kryštálového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- 2 vajcia,
- 175 g studeného masla,
- na plnku:
- 350-400 g slivkového lekváru,
- 600 g mletého maku,
- 500 ml vody,
- 375 ml sladkej smotany,
- 3-4 KL medu,
- 1 KL mletej škorice,
- 5 kvapiek mandľovej esencie,
- 125 g hrozienok,
- 2 vajcia,
- 15 stredne veľkých jabĺk
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Makový koláč s jablkami
Preosiatu múku s práškom do pečiva zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a celými vajíčkami. Vypracujeme hustú masu, do nej potom primiešame kúsky masla a vypracujeme cesto, ktoré rukami utľapkáme na plech s papierom na pečenie.
Z vody, smotany, medu, škorice a esencie a maku uvaríme hustú kašu, do ktorej na záver vmiešame vajíčka a hrozienka. Na cesto natrieme rovnomerne slivkový lekvár, na to makovú plnku a na vrch poukladáme očistené polovice jabĺk. Pečieme 45 minút pri 180 stupňoch, po ich uplynutí jablká potrieme zmesou masla a medu. Dopekáme ešte asi 15 minút.
Šéfkuchár: Natália Lackovičová | Recept z epizódy: 29. 09. 2012
Ingrediencie
- na cesto:
- 375 g hladkej múky,
- 3 KL prášku d pečiva,
- 75 g kryštálového cukru,
- 1 vanilkový cukor,
- 2 vajcia,
- 175 g studeného masla,
- na plnku:
- 350-400 g slivkového lekváru,
- 600 g mletého maku,
- 500 ml vody,
- 375 ml sladkej smotany,
- 3-4 KL medu,
- 1 KL mletej škorice,
- 5 kvapiek mandľovej esencie,
- 125 g hrozienok,
- 2 vajcia,
- 15 stredne veľkých jabĺk
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame