Makový koláč s jablkami - Tajomstvo mojej kuchyne

Makový koláč s jablkami

Maspoma

Preosiatu múku s práškom do pečiva zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a celými vajíčkami. Vypracujeme hustú masu, do nej potom primiešame kúsky masla a vypracujeme cesto, ktoré rukami utľapkáme na plech s papierom na pečenie.

Z vody, smotany, medu, škorice a esencie a maku uvaríme hustú kašu, do ktorej na záver vmiešame vajíčka a hrozienka. Na cesto natrieme rovnomerne slivkový lekvár, na to makovú plnku a na vrch poukladáme očistené polovice jabĺk. Pečieme 45 minút pri 180 stupňoch, po ich uplynutí jablká potrieme zmesou masla a medu. Dopekáme ešte asi 15 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Natália Lackovičová | Recept z epizódy: 29. 09. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu