Makovo-jogurtová bábovka Marcela - Tajomstvo mojej kuchyne

Makovo-jogurtová bábovka Marcela

Maspoma

Celé vajcia vymiešame do peny, pridáme kryštálový cukor a opäť dlhšie miešame. Do zmesi ďalej pridáme vanilínový cukor, biely jogurt, hladkú múku, pomletý mak a trocha makového oleja. Nakoniec primiešame prášok do pečiva, cesto vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a pečieme pri 180 stupňoch Celzia približne 40 minút. Vychladnuté prekrojíme,  potrieme malinovým džemom a posypeme nasekanými opraženými lieskovými orechmi. Vrch bábovky polejeme citrónovou polevou, ktorú pripravíme  vymiešaním vody, cukru a citrónovej šťavy do hladkej zmesi.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 25. 11. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu