Ingrediencie
- 500 g obyčajného jogurtu
- 1 pohár hladkej múky špeciál
- 300 g mletého maku
- 4 vajcia
- 2 poháre kryštálového cukru
- 1 vanilínový cukor
- 1 prášok do pečiva
- malinový džem
- hrsť opražených lieskových orieškov
- trocha makového oleja
- maslo na vymastenie formy
- strúhanka na vysypanie formy
- na citrónovú polevu:
- 1 PL teplej vody
- 1 PL citrónovej šťavy
- 100 g práškového cukru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Makovo-jogurtová bábovka Marcela
Celé vajcia vymiešame do peny, pridáme kryštálový cukor a opäť dlhšie miešame. Do zmesi ďalej pridáme vanilínový cukor, biely jogurt, hladkú múku, pomletý mak a trocha makového oleja. Nakoniec primiešame prášok do pečiva, cesto vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a pečieme pri 180 stupňoch Celzia približne 40 minút. Vychladnuté prekrojíme, potrieme malinovým džemom a posypeme nasekanými opraženými lieskovými orechmi. Vrch bábovky polejeme citrónovou polevou, ktorú pripravíme vymiešaním vody, cukru a citrónovej šťavy do hladkej zmesi.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 25. 11. 2018
Ingrediencie
- 500 g obyčajného jogurtu
- 1 pohár hladkej múky špeciál
- 300 g mletého maku
- 4 vajcia
- 2 poháre kryštálového cukru
- 1 vanilínový cukor
- 1 prášok do pečiva
- malinový džem
- hrsť opražených lieskových orieškov
- trocha makového oleja
- maslo na vymastenie formy
- strúhanka na vysypanie formy
- na citrónovú polevu:
- 1 PL teplej vody
- 1 PL citrónovej šťavy
- 100 g práškového cukru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame