Mackin jablkový koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Mackin jablkový koláč

Maspoma

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Postupne pridáme olej, vodu a nakoniec zľahka primiešame múku s kypriacim práškom. Dáme upiecť do rúry predhriatej na 180 stupňov Celzia, približne na 20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť. Očistené a nastrúhané jablká dáme do hrnca s cukrom, vodou a Zlatým klasom. Uvaríme hustú hmotu, ktorú necháme vychladnúť. Cukor skaramelizujeme, zalejeme mliekom a pomaly varíme, kým sa nerozpustí.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Zmes necháme vychladnúť. Studené karamelové mlieko vyšľaháme so šľahačkou. Vychladnutú jablkovú plnku natrieme na korpus, na vrch dáme karamelovú šľahačku a dozdobíme postrúhanou čokoládou.

Maspoma

Šéfkuchár: Marcela Cmorejová | Recept z epizódy: 15. 04. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu