Ingrediencie
- na cesto:
- 100 g polohrubej múky
- 50 ml oleja
- 50 ml vody
- 100 g trstinového cukru
- 2 vajcia
- 1/2 prášok do pečiva
- na plnku:
- 500 g jabĺk
- 1 Zlatý klas
- 50 g trstinového cukru
- 150 ml vody
- na karamelovú šľahačku:
- 2 PL trstinového cukru
- 150 ml mlieka
- šľahačka v prášku bez cukru
- +
- 80% čokoládu na strúhanie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Mackin jablkový koláč
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Postupne pridáme olej, vodu a nakoniec zľahka primiešame múku s kypriacim práškom. Dáme upiecť do rúry predhriatej na 180 stupňov Celzia, približne na 20 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť. Očistené a nastrúhané jablká dáme do hrnca s cukrom, vodou a Zlatým klasom. Uvaríme hustú hmotu, ktorú necháme vychladnúť. Cukor skaramelizujeme, zalejeme mliekom a pomaly varíme, kým sa nerozpustí.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Zmes necháme vychladnúť. Studené karamelové mlieko vyšľaháme so šľahačkou. Vychladnutú jablkovú plnku natrieme na korpus, na vrch dáme karamelovú šľahačku a dozdobíme postrúhanou čokoládou.
Šéfkuchár: Marcela Cmorejová | Recept z epizódy: 15. 04. 2018
Ingrediencie
- na cesto:
- 100 g polohrubej múky
- 50 ml oleja
- 50 ml vody
- 100 g trstinového cukru
- 2 vajcia
- 1/2 prášok do pečiva
- na plnku:
- 500 g jabĺk
- 1 Zlatý klas
- 50 g trstinového cukru
- 150 ml vody
- na karamelovú šľahačku:
- 2 PL trstinového cukru
- 150 ml mlieka
- šľahačka v prášku bez cukru
- +
- 80% čokoládu na strúhanie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame