Ingrediencie
- 4 vajcia
- 140 g pomletých vlašských orechov
- 140 g bezlepkovej múky ( alebo 70 g hladkej a 70 g polohrubej)
- 140 g masla
- ½ KL prášku do pečiva
- 200 g práškového cukru
- 10 jabĺk
- ½ citrónu
- kukuričná múka (alebo strúhanka)
- maslo na vytretie a vysypanie formy
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ľudkin jablkový obláčik
Jablká nakrájame na tenké plátky, pridáme citrónovú šťavu a dusíme. Žĺtky, múku, maslo, pomleté orechy a prášok do pečiva zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme na doske. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Formu vytrieme maslom a vysypeme múkou alebo strúhankou. Cesto rozložíme na plech, vložíme do rúry vyhriatej na 185 stupňov Celzia a predpečieme (asi 15 minút). Potom naň rozotrieme ešte jemne teplú jablkovú kašu, na vrch rozotrieme vyšľahané bielky s cukrom a pečieme ďalších 15 minút.
Šéfkuchár: Ľudmila Várossová | Recept z epizódy: 16. 09. 2018
Ingrediencie
- 4 vajcia
- 140 g pomletých vlašských orechov
- 140 g bezlepkovej múky ( alebo 70 g hladkej a 70 g polohrubej)
- 140 g masla
- ½ KL prášku do pečiva
- 200 g práškového cukru
- 10 jabĺk
- ½ citrónu
- kukuričná múka (alebo strúhanka)
- maslo na vytretie a vysypanie formy
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame