Ingrediencie
- suroviny na cesto:
- 150 g polohrubej múky
- 100 g masla
- 60 g práškového cukru
- troška prášku do pečiva
- 2 žĺtky
- na plnku:
- 150 g pikantného lekváru
- na povrch:
- 2 bielka
- 100 g práškového cukru
- 100 g mletých vlašských orechov
- 1/2 bal. vanilínového cukru
- 1/2 hrste sekaných vlašských orechov
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Londýnske rezy
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a maslom, pridáme múku spolu s práškom do pečiva a premiešame. Spracujeme cesto, ktoré necháme asi pol hodiny postáť v chladničke . Potom ho na pomúčenej doske rozvaľkáme, preložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme obľúbeným pikantným lekvárom. Z bielkov, cukru a vanilínového cukru ušľaháme tuhý sneh. Zľahka primiešame pomleté vlašské orechy a masu vylejeme na cesto. Vrch posypeme nasekanými vlašskými orechmi. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia 20-25 minút (po vložení do rúry vrchné vyhrievanie vypneme).
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 08. 04. 2019
Ingrediencie
- suroviny na cesto:
- 150 g polohrubej múky
- 100 g masla
- 60 g práškového cukru
- troška prášku do pečiva
- 2 žĺtky
- na plnku:
- 150 g pikantného lekváru
- na povrch:
- 2 bielka
- 100 g práškového cukru
- 100 g mletých vlašských orechov
- 1/2 bal. vanilínového cukru
- 1/2 hrste sekaných vlašských orechov
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame